Sådan blev Brian hurtigere gældfri med et samlelån

Foto: Shutterstock

Samlelån er blandt de mest populære låneformer, når det kommer til at optimere eksisterende gæld. Årsagen er, at det for mange er muligt at spare mange tusind kroner ved blot at samle gæld ved den bank, der tilbyder de bedste vilkår.

Annoncør betalt indhold

Brian Kirkegaard fra Midtjylland er en af de mange danskere, der i løbet af i år har samlet sin gæld og sparet penge. Tilbage i januar 2021 valgte Brian at besøge LendMe, der er landets største formidler af samlelån, for at undersøge om han kunne spare penge på sin og hustruens gæld.

Brian fortæller, at han ikke i første omgang samlede sine lån, fordi hans økonomi led nogen overlast, men fordi han havde hørt om muligheden for at få et samlelån med lav rente på sine lån og i sidste ende spare penge.

‘’Min gæld var meget spredt. Der var jo mange afdrag til mange forskellige banker, og så var renterne jo egentlig ret høje,‘’ fortæller Brian.

Ved at samle tre eksisterende lån hos en af LendMe’s samarbejdspartnere fik Brian en månedlig besparelse på 2600 kroner, og selvom det i sig selv gør en forskel, så bliver Brian også gældfri 3 år før tid.

’Det lyder lidt underligt, ik?’’ griner Brian afslutningsvis.

Brians besparelse er langt fra unik 

Selvom det er fristende til at tro, at Brians historie er et unikt eksempel, så har hver sjette, der samler sine lån en besparelse, der minder om Brians.

LendMe, der hjalp Brian med at samle lån, lavede tilbage i december en større undersøgelse blandt deres brugere, hvor de spurgte ind til, hvor meget folk havde sparet ved at samle deres lån.

Her svarede seks ud af ti af de adspurgte brugere, at de sparede mere end 1000 kroner om måneden efter at have samlet deres lån.

Samlelån giver større overblik 

En anden vigtig faktor for, hvorfor det er en god ide at samle sine lån, er, at du samtidig får nemmere ved at administrere din gæld. Når du samler din gæld i ét lån, skal du nemlig kun holde øje med det ene lån, og ønsker du at afdrage hurtigere på lånet, kan du nemt gøre det.

Du behøver nemlig ikke tage stilling til, hvilket lån der er bedst at komme af med først, og det betyder, at du spare en masse tid på at undersøge dine gamle kreditaftaler med de forskellige långivere.

Du får et større overblik, men det giver dig samtidig en større ro, fordi du ikke længere er bundet af forskellige lån med forskellige vilkår, renter og gebyrer.

Få tilbud fra forskellige banker og spar penge 

Hvis du ønsker at spare penge på din gæld, er det samtidig en god ide, at du søger om samlelån hos forskellige banker. Du slipper på den måde for at komme afsted med det første og dyreste samlelån.

Prisen på samlelån er forskellig fra bank til bank, og du kan helgardere dig mod dyre lån ved at sammenligne tilbud fra flere banker. På lendme.dk kan du få tilbud fra 15 banker med kun én ansøgning, så du får det store overblik, inden du samler.

Det er gratis og uforpligtende at ansøge, så selv hvis du allerede har en fornuftig rente på dine lån, kan du lynhurtigt tjekke, om du har mulighed for at spare penge andre steder.