18-årige Mina døde i trafikulykke: Nu har hendes hest vundet guld i Rio

- Da forældrene til Mina spurgte, om jeg ville ride og passe på Donatello, blev jeg utrolig rørt og også ydmyg.

Det vil altid være et specielt øjeblik at stille sig øverst på sejrsskamlen og modtage en guldmedalje ved OL.

Men for den 43-årige Ann Cathrin Lübbe, der bor i Haderslev i Danmark, var det også en enormt rørende oplevelse af helt andre grunde, skriver VG.

På tribunen jublede hesten Donatellos ejere Tanja Lillemæhlum og Kim Skogheim. De mistede deres datter Mina Skogheim i en trafikulykke i 2013. Oprindeligt var det datterens drøm at ridde hesten til OL-guld.

Men da den 18-årige pige døde, blev drømmen også dræbt. I hvert fald indtil Mina Skogheims ridelærer sagde ja til at træne hesten.

- Da forældrene til Mina spurgte, om jeg ville ride og passe på Donatello, blev jeg utrolig rørt og også ydmyg, har rytteren tidligere udtalt.

Læs også

Lille chihuahua spiste hel hashkage: Blev straks monsterskæv og paranoid

I 2014 blev Donatello flyttet til Ann Cathrin Lübbe i Danmark. Den 43-årige rytter er paraolympisk veteran i Norge. Hun har trænet hesten med henblik på OL i Rio, og tirsdag aften lykkedes det.

Det gør Mina Skogheims forældre enormt glade.

- Det er en næsten ubeskrivelig følelse. Vi er så glade på hendes vegne. Dette er den største belønning, vi kunne få. Jeg bliver helt rørt, siger Tanja Lillemæhlum.

Det var Ann Cathrin Lübbes tredje guldmedalje ved et OL, og hendes syvende medalje i løbet af legene i 2000, 2004, 2008 og 2016.

Læs også

Hjerteskærende billeder viser hund passe på sin døde ven, der blev ramt af en bil

Danske Susanne Sunesen tog sølv.

 

 

Dagens Gossip