Danmark vinder over Tjekkiet: Klar til EM-semifinalen

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Danmark har sikret sig avancement til semifinalen og de har aldrig scoret så mange mål i en slutrunde før.

Danmark klarede ærterne i 1984, mens man også kan bryste sig af en gentagelse af kunststykket i 1992. Men nu kan man konstatere, at Danmark for tredje gang i historien har sikret billet til EM-semifinalen.  

Kasper Hjulmands tropper kom sejrsrigt ud af kampen mod Tjekkiet, som de besejrede med 2-1, hvilket blev grundlagt i første halvleg af kampen. Her scorede man såvel i starten som i slutningen.

Læs også

Mand gravede hul på stranden, pludselig var han fanget

Danmark lagde ellers ud med to nederlag i træk, hvilket man dog nu har fået vendt til tre sejre i træk - mod Rusland, Wales og Tjekkiet - hvorfor man kan se frem til næste opgør på Wembley i London. 

Man roligt sige, at Danmark er det helt store taleemne ved EURO 2020, da de har vist, hvor langt man kan komme med sammenhold, moral og vilje. Hertil kan man tilføje, at landsholdet "mistede" den bedstse spiller i truppen ved åbningskampen mod Finland i form af Christian Eriksen. 

Det er også værd at notere, at Danmark har tabt til Tjekkiet i de senste to opgør, eftersom man tabte 0-2 i 2000, og fire år senere tabte man med 3-0 ved EM-kvartfinalen. Men nu, efter 17 år, har Danmark taget revanche. 

Danmark fik også hjælp af mere end 1000 medrejsende fans, som i løbet af lørdagen var landet med flere fly direkte fra København, som var med til at synge sejren hjem, mens de stod i det ene hjørne af stadion - og de fik hurtigt noget at juble over. 

Jens Stryger Larsen kunne tidligt i kampen slå et hjørnespark, hvor Jannik Vestergaard og Simon Kjær skabte et frirum til Thomas Delaney som sendte bolden i kassen. 

Danmark har med 2-1-sejren over Tjekkiet dermed sikret sig billet til EM-semifinale, og Danmark står nu noteret for at have scoret 11 mål ved slutrunden, hvilket er en bedrif, man ikke tidligere har præsteret. 

Hjulmands tropper har dermed allerede skrevet sig i historiebøgerne.

Læs også

22 år senere: Læge gør chokerende fund i kvindes øre

 

Dagens Gossip