Dansk OL-drøm knust: Kommer ikke med

Nicolai Haugsted

5 uger siden

|

21/05/2024
Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Desværre bliver danskerlejren ved OL i Paris lidt mindre.

Dagens topnyheder

Danmarks håb om en bred repræsentation ved OL i Paris fik et knæk, da Frederic Vystavel og Joachim Sutton ikke formåede at kvalificere sig i mændenes toer uden styrmand.

Det skriver Ekstra Bladet.

Trods en stærk start ved kvalifikationsstævnet i Luzern endte de som firer og misser dermed OL i 2024.

Én båd ude - men mange flere inde

Danmark har dog sikret sig deltagelse med mindst tre både ved OL.

Fie Udby og Lærke Berg Rasmussen var blandt de første til at sikre en plads, da de triumferede i kvindernes toer uden styrmand med en overbevisende sejr.

I mændenes toer uden styrmand så det længe lovende ud for Vystavel og Sutton, der tog bronze ved OL i Tokyo. De lå på andenpladsen det meste af løbet, men på de sidste 500 meter mistede de farten og endte som firer, langt fra de tre forreste både, der kvalificerede sig.

Kvindernes firer uden styrmand, bestående af Astrid Steensberg, Frida Sanggaard, Marie Johannesen og Julie Poulsen, leverede også en imponerende præstation. De førte løbet indtil de sidste meter, hvor Irland overhalede dem. OL-billetten var dog garanteret, og de sikrede dermed endnu en dansk plads i Paris.

Mændenes firer uden styrmand og kvindernes otter konkurrerer senere tirsdag, og med lidt held kan Danmark øge antallet af kvalificerede både til fem.

Sverri Nielsen, færingen der repræsenterer Danmark, var allerede kvalificeret til OL efter en imponerende femteplads i singlesculler ved VM sidste år. Ved OL i Tokyo kom han tæt på medaljerne med en fjerdeplads, kun 15 hundrededele fra bronze.

Trods den skuffende afslutning for Vystavel og Sutton, er dansk roning stadig godt repræsenteret ved de kommende Olympiske Lege. Fans og atleter håber nu på flere kvalifikationer fra dagens resterende konkurrencer i Luzern.