Dansk stjerne jubler: "Mama, I made it"

Skrevet af Mathias Nielsen

18/01/2022
Foto: Dppi/Zuma/Ritzau Scanpix
Foto: Dppi/Zuma/Ritzau Scanpix
Nadia Nadim er meget stolt og glad.

Dagens topnyheder

Nadia Nadim er for de flestes vedkommende kendt for at slå sine folder på fodboldbanen, hvor hun i mere end 10 år har været en fast del af landsholdet for kvinder.

Derudover har Nadim på klubplan spillet for klubber som Manchester City og Paris Saint-Germain.

Men fodbold har ikke været alt for Nadim, som sideløbende med karrieren også har studeret medicin.

Det lyder næsten som en umulig opgave, men ikke desto mindre er Nadia Nadim nu også færdiguddannet læge.

Det skriver hun i et opslag på Instagram med teksten:

“Mor, jeg klarede det! #DoctorNadim,” skriver hun i opslaget, hvor hun også deler et billede af sig selv storsmilende med flere blomsterbuketter i armene.

Foto: Instagram

Tilbage for næsten 13 år siden – 9. marts i 2009 – skrev den dengang 21-årige Nadia Nadim sig ind i historiebøgerne.

Hun blev nemlig den første flygtning, der fik lov til at bære det røde-hvide sæt og repræsentere Danmark på det danske landshold.

FIFA har strikse regler om, at man kun kan spille for landsholdet, hvis man har haft statsborgerskab i det pågældende land i mere end fem år efter man er fyldt 18 år.

Nadia Nadim, der flygtede fra Afghanistan som 12-årig sammen med sin mor og søstre, opfyldte på daværende tidspunkt ikke de strikse krav.

I et opfølgende opslag på Instagram uddbyer Nadim også en stor tak til de pårørende, som har hjulpet hende gennem tiden med studie og karriere ved siden af.

“Tak til alle, der har støttet mig fra dag 1, og alle de nye venner, jeg fik på vejen. Jeg kunne ikke have gjort det uden jer, og jeg vil for evigt være taknemmelig for jeres støtte.”

Foto: Instagram