Når hallen i Herning summer af klapsalver og hornmusik i januar, bliver det med et dansk landshold i jagtmode – og tre modstandere, som på papiret bør være til at tale med.
EM-gruppespillet byder nemlig på et gensyn med Portugal, Nordmakedonien og Rumænien, og Nikolaj Jacobsen kan allerede begynde at skrue taktiktavlen fast på væggen.
Det skriver Ekstra Bladet.
Danmark ramte senest Portugal som en mur af beton i VM-semifinalen, hvor hele 13 mål skilte de to hold. Portugiserne havde ellers leget med storhold på vejen, men så ramlede de ind i rødt og hvidt. Og med den historie i bagagen, kan man næsten høre fløjten fra dommeren allerede.
Nordmakedonien og Rumænien er heller ikke nogen skræmmende størrelse, hvis man spørger de danske fans, der ikke har glemt 2020-fiaskoen, hvor Danmark røg ud efter blot én sejr i tre kampe. Men selvom modstanden i år ser mere overkommelig ud, kan man ikke købe EM-guld i kiosken – især ikke når man ikke har vundet det siden 2012.
Samtidig med at Danmark sliber knæbeskytterne hjemme i Herning, får færingerne travlt med at finde vinterjakkerne frem. De skal spille i Oslo og er dumpet ned i gruppe D med Slovenien, Montenegro og Schweiz. Det er blot anden gang, at Færøerne er med ved et EM, men der er noget charmerende ved den nordatlantiske ild, de bringer til turneringen.
Og nu vi er ved det nordiske: EM 2026 er noget af en broderfest. Danmark, Sverige og Norge er nemlig værtslande i fællesskab og spiller alle indledende gruppekampe på hjemmebane. Det betyder svensk gul og blå i Malmö, norsk rød og blå i Oslo – og dansk rød og hvid i Herning.
Svenskerne skal bide skeer med Kroatien, Holland og Georgien, mens Norge får lov at stå ansigt til ansigt med selveste Frankrig, plus Tjekkiet og Ukraine. Så der er lagt op til mere end bare glögg og langrend i januar måned.
Når gruppespillet er overstået, går de to bedste fra hver gruppe videre til mellemrunden. Herfra er det ren udskilning, og vejen mod finalen bliver for alvor belagt med sved og harpiks.
Mesterskabet spilles fra 15. januar til 1. februar – og med lidt held også med Danmark helt frem til sidste fløjt.