Jonas Vingegaard i forfærdeligt styrt: Kørt væk i ambulance med halskrave

Skrevet af Nicolai Busekist

6 uger siden

|

04/04/2024
Foto: photofort 77 / Shutterstock.com
Jonas Vingegaard har torsdag været involveret i et meget voldsomt styrt, der medførte, at han måtte køres væk i en ambulance.

Dagens topnyheder

Jonas Vingegaard er færdig i Baskerlandet Rundt, da han var involveret i et meget slemt styrt på en nedkørsel på 4. etape af det spanske løb.

Efter styrtet stod det hurtigt klart, at den dobbelte Tour de France-vinder var i meget store smerter. I flere minutter lå han helt stille på jorden, og da lægen ankom, bevægede han sig kun ganske lidt for at vise, hvor han havde ondt.

Efter at være blevet behandlet på stedet, blev han løftet op på en båre, hvor han også blev iført en halskrave. Derefter blev han kørt ind i ambulancen, der naturligvis kørte væk fra stedet med det samme.

Efterfølgende har Team Visma-Lease a Bike, som er det hold, som Vingegaard kører for, meldt ud på det sociale medie X. Her skriver de, at han er blevet kørt på hospitalet.

Det hollandske cykelhold har endnu ikke meldt noget ud om hans tilstand. Det vides derfor ikke, hvor galt det står til for den danske stjerne fra Glyngøre. Til gengæld står det helt klart, at han er udgået af årets udgave af Baskerlandet Rundt. 

Vingegaard var ikke den eneste af de store favoritter, der var involveret i det voldsomme styrt. Det samme var Primoz Roglic, som derfor også er udgået af løbet.

Desuden endte Remco Evenepoel også med at gå i asfalten, hvorfor han også er færdig i det spanske etapeløb.

På grund af det voldsomme styrt har arrangørerne meldt ud på de sociale medier, at man har neutraliseret etapen. Kun de seks ryttere, der var i udbrud, får lov til at køre om etapesejren. Men der kommer ikke til at blive tildelt bonussekunder.