Jonas Vingegaards genoptræning er sat i gang: Nu melder landstræneren bekymrende nyt ud

Skrevet af Nicolai Haugsted

4 uger siden

|

17/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Landstræneren taler ud.

Dagens topnyheder

Efter en grufuld ulykke ved Baskerlandet Rundt, der efterlod Jonas Vingegaard med flere brud og en punkteret lunge, har den danske cykelrytter endelig forladt Txagorritxu-hospitalet i Baskerlandet.

Vingegaard, der er kendt for sine imponerende sejre i Tour de France, står over for en stram tidsplan, hvis han skal nå at være klar til sommerens store løb.

Vingegaard blev udskrevet tirsdag efter tolv dages intensiv pleje, og har nu forladt Spanien for at fortsætte sin genoptræning. Hans fysiske tilstand efter ulykken giver anledning til bekymring for hans deltagelse i dette års Tour de France, som starter den 29. juni, samt de efterfølgende Olympiske Lege og verdensmesterskaber.

Landstræner Anders Lund udtrykker både håb og bekymring omkring Vingegaards fremtidige deltagelse:

"Jeg forholder mig til den aktuelle situation ved næste udtagelsesdato i starten af juni – og så må vi se, hvilket billede der tegner sig dér," sagde Lund til B.T.

Landstræneren tilføjede yderligere om Vingegaards fokus:

"I forhold til OL er Jonas' udfordring, at han koncentrerer sig så meget om Touren, som han gør. I moderne cykelsport er det også det, der oftest skal til for at man lykkes med sine ting. Der er ingen tvivl om, at fokus på Touren koster for Jonas, men lige nu er situationen jo uvis. Vi aner ikke, om han kommer til at køre Touren."

Vingegaard er en af flere ryttere, der blev hårdt ramt ved det nylige løb i Baskerlandet. hvor storprofiler som Roglic og Evenepoel også måtte udgå.