Kæmpe dilemma for denne mand - Uanset hvad han gør, er det skidt

Foto: Ritzau/Scanpix

Det må være svært at være i en situation, hvor man stort set kun kan tabe. Den situation er Henk de Jong havnet i, og han skal formentlig bare have den kommende tid til at gå hurtigt.

Det er heldigvis yderst sjældent, at man kommer en en situation, hvor der stort set ikke er nogen positiv udvej. I sportens verden sker det dog af og til, at et nederlag faktisk kan være en gevinst, og det må lige præcis være de tanker, som den hollandske fodboldtræner, Henk de Jong går med i disse dage.

For nu skal du høre.

Henk de Jong er i øjeblikket træner for klubben De Graafschap, der spiller i den bedste hollandske række. Sæsonen er dog ikke gået så godt for den hollandske klub, og de ligger derfor til nedrykning, hvor de skal ud i et par afgørende kampe mod klubben Cambuur fra den næstbedste hollandske række.

Læs også

Unge danskere har en rigtig “klam” vane - Gør du det også?

Vinderen af de kampe får lov til at spille i den bedste hollandske fodboldrække, nøjagtigt som vi kender det fra slutspillet i den danske Superliga.

Der er bare det store dilemma, at Henk de Jong på forhånd har meddelt De Graafschap, at han stopper i klubben ved udgangen af denne sæson, og hans kommende arbejdsgiver er også på plads. Det er naturligvis ingen ringere end Cambuur, som Henk de Jongs nuværende klub skal møde i et par meget afgørende kampe.

Lose-Lose situation

Det bliver dermed en helt speciel situation for Henk de Jong, der direkte har mulighed for at påvirke sin egen skæbne. Hvis han skulle gå hen og vinde med sin nuværende klub, så kommer han til at træne et mandskab, der spiller i den næstbedste hollandske række, mens hans nuværende mandskab forbliver i den bedste række.

Hvis han til gengæld taber med De Graafschap, så vil han i den kommende sæson skulle træne et hold, der spiller i den bedste hollandske række, men til gengæld kan han også skrive en nedrykning med De Graafschap på sit cv.

Uanset hvad, så må det næsten betegnes som en lose-lose situation, og det må ganske enkelt være helt bizart. Ikke nok med at Henk de Jong skal tænke på sin egen rolle, så må det uden tvivl også blive en smule akavet at skifte til den kommende klub, hvis han som træner har været årsagen til, at de ikke formåede at rykke op i den bedste række.

Ud af til tager cheftræneren det dog med ophøjet ro, og han forsikre fansene i hans nuværende klub om, at han vil gøre alt for at undgå at rykke ned.

“Jeg er en sportsmand, og jeg ønsker ikke at rykke ned,” fortæller den 54-årige træner til det hollandske medie AD, inden han fortsætter:

“Der er heller ingen i Leeuwarden, der forventer, at jeg hjælper dem nu. Jeg er træner for De Graafschap. Jeg har heller ikke haft nogen kontakt med spillere fra Cambuur endnu,” lyder det fra træneren.

Det er yderst sjældent at sådanne situationer opstår i professionelt fodbold. Senest vi havde en mere eller mindre lignende situation, var da Bayern München og Eintracht Frankfurt mødtes i den tyske pokalfinale tilbage i maj 2019.

Se den afgørende scoring fra finalen her:

 

Her havde Frankfurts træner, Niko Kovac allerede skrevet kontrakt med Bayern München, og finalen var dermed den sidste kamp i sæsonen, inden han kunne skifte klub. Finalen endte med en 3-1 sejr til Frankfurt, og dermed kunne Kovac juble over Frankfurts første trofæ i 30 år, et trofæ som han stjal fra hans kommende klub Bayern München.

Henk de Jong får afgjort sin skæbne i morgen, når De Graafschap spiller retur opgør mod Cambuur. Det første opgør endte med 1-1.

Læs også

Wow: Mange tusinde danskere rammes af mobil-boykot

 

 

Dagens Gossip