Kinesisk fodbold i kaos: Milliarder er væk

Foto: Shutterstock

Den kinesiske fodboldliga skulle have været en af verdens førende ligaer. Nu er kasserne tomme hos flere kinesiske klubber.

Chinese Super League-mestrene fra Jiangsu FC har indstillet driften af klubben som følge af de økonomiske problemer, som har ramt fodbolden i Kina. Det oplyser News.com.au.

Læs også

Underskriftindsamling vokser: ’Forbyd hende’

Jiangsu, der vandt den kinesiske liga for første gang for blot tre måneder siden, er ejet af konglomeratet Suning. Det er det samme selskab, der også ejer den italienske storklub, Inter Milan. 

Søger du gode råd og tips til online betting, så er Kelbet.se et glimrende sted at starte. Her finder du daglige input fra eksperter og meget mere.

Kinesiske medier har ifølge News.com.au skrevet, at Jiangsu ikke er officielt opløst og endnu kan have én livline tilbage. Det kræver dog, at de snart kan finde nye investorer. 

Afviklingen af Jiangsu, der indtil for nylig var kendt som Jiangsu Suning, kan følges op inden for de nærmeste dage af nedlukningen af CSL-holdet Tianjin Teda. 

Kinesisk fodbold har i de seneste år skabt sig et ry for overdådige udgifter til både udenlandske spillere og trænere, da landet har forsøgt at blive verdensledende inden for den populære sport. 

Jiangsu har for nylig hentet tidligere England-træner Fabio Capello samt de brasilianske spillere Alex Teixeira og Ramires for henholdsvis 371 millioner kroner og 208 millioner kroner. 

I sommeren 2019 var endda tæt på at skrive kontrakt med Real Madrid-stjernen Gareth Bale, der nu er lejet ud til engelske Tottenham. 

Men allerede før coronaviruspandemien var kassebeholdningerne i kinesisk fodbold ved at være tømte. 

"Selvom vi er tilbageholdende med at skille os af med de spillere, der har vundet os den største ære, og fans, der har delt solidaritet med klubben, må vi beklageligvis komme med en udmelding," lød det fra Jiangsu FC i en erklæring. 

"Fra i dag indstiller Jiangsu Football Club driften af sine hold." 

Klubben, der holder til i den østlige by Nanjing angav årsagen som værende 'et overlap af forskellige ukontrollerbare elementer'. De udtrykte desuden, at de ville 'fortsætte med, i et bredere omfang at søge efter interesserede investorer til at sikre den fremtidige udvikling af klubben'. 

Midt i rapporterne om økonomiske vanskeligheder, antydede Sunings formand, Zhang Jindong, tidligere på måneden, at de ville trække sig helt fra sport. Det var selvfølgelig en kommentar, der heller ikke gik helt ubemærket hen i Italien, hvor Inter kæmper mod rivalerne fra AC Milan om Serie A-titlen.

Læs også

Problemer i Netto: Ulækre fund i flere kølediske

"Vi vil fokusere på detailforretning og uden tøven lukke og skære ned på vores forretning, der ikke har relevans for detailhandel," sagde han. 

 

Dagens Gossip