Nikolaj Jacobsen klar i spyttet: Aldrig i livet om det kommer til at ske

Nicolai H

2 uger siden

|

04/07/2024
Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Landsholdstræneren er ved at gøre sig klar til OL - men én ting er som det plejer, trods spekulationer.

Dagens topnyheder

Der var lettelser og glædessmil blandt håndboldfans, da landstræner Nikolaj Jacobsen onsdag offentliggjorde de 14 spillere, der skal repræsentere Danmark ved OL.

Et glædeligt gensyn blandt spillertruppen var Mikkel Hansen, som trods tidligere usikkerhed om hans deltagelse, endelig fik grønt lys til at indfri sin drøm om at slutte karrieren med OL.

Selvom det bliver et følelsesladet farvel for både Mikkel Hansen og Niklas Landin, som også stopper efter turneringen, gjorde Jacobsen det klart, at ingen af dem får særbehandling på grund af deres beslutning om at trække sig tilbage.

"Det betyder ingenting for mig. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg vil stille det stærkeste hold, og der er de to iblandt dem på det stærkeste hold," sagde Jacobsen til Newsner.

Ingen særbehandling

Trods ønsket om at give Mikkel og Niklas en mindeværdig afslutning på deres karrierer, understregede Jacobsen, at udtagelsen udelukkende er baseret på præstation og helbred.

Mikkel Hansen, der tidligere på året meddelte, at han ville afslutte karrieren efter OL, var ikke garanteret en plads, hvis han ikke havde overkommet sin lyskeskade.

En sidste tur for stjernerne

Jacobsen forklarede, at målet med OL-deltagelsen er at kæmpe om medaljer som et samlet hold.

"Jeg under dem da, at de kan slutte af med en guldmedalje. Det kunne jeg da unde dem. Men så er det også fordi, at vi andre har fået noget med hjem. Jeg tager ikke afsted for at det skal være sådan en farveltour for to af de to største håndboldspillere, vi har haft i Danmark nogensinde. Så er vi en samlet trup og en samlet flok, der tager af sted for at gøre det godt sammen og ikke for at gøre det for de to spillere. Og det er i øvrigt heller ikke deres indgangsvinkel til det. De tager også afsted for at gøre det så godt som muligt," sagde Jacobsen.

Når der er en OL-medalje på højkant, har træneren været nødsaget til at træffe udtagelsesbeslutninger der kommer bag på mange håndboldfans - inklusivt Jacobsen selv.

Trænerens gode ven og landsholdskollega Mads Mensah er nemlig ikke blandt de 14 spillere, der skal med til Paris for at jagte den olympiske drøm.