Officielt: Hareide stopper. Landsholdet får ny landstræner

Foto: Shutterstock.com

DBU udsendte en meget kort og atypisk meddelelse, hvor de indkaldte til pressemøde hos DBU. Mødet skulle handle om den sportslige ledelse for landsholdet fra sommeren 2020, men der var lagt op til en kæmpe nyhed.

Klokken 11:33 udsendte DBU en mail til den samlede presse i Danmark, hvor de inviterede til pressemøde. Mødet skulle handle om præsentationen af den sportslige ledelse for Herrelandsholdet fra sommeren 2020.

“Kære Sportspresse. DBU inviterer hermed til pressemøde og præsentation af den sportslige ledelse for Herrelandsholdet fra sommeren 2020. Pressemødet finder sted i dag, onsdag den 12. juni, kl. 13.00 i DBU, DBU Allé.” lød det fra DBU i mailen, der også er sendt til Dagens.dk.

Læs også

Det sker der med din krop, når du ikke får nok søvn

Der gik dog ikke mange minutter, før sportspressen allerede havde fundet frem til, hvad agendaen for pressemødet i virkeligheden var. B.T skrev således kort efter invitationen til pressemødet, at Danmark skal have ny landstræner. DBU skulle ifølge deres kilder have meddelt Åge Hareide i tirsdags, at de ikke ville forlænge kontrakten med den succesfulde nordmand, der ikke har tabt en kamp i ordinær spilletid med det danske landshold siden et nederlag i 2016 til Makedonien.

DBU er dog allerede klar med en afløser til Åge Hareide, og det bliver ingen ringere end den velkendte Superligatræner, Kasper Hjulmand, der har haft pænt med succes som træner i Danmark, hvor han i flere omgange har været i spidsen for FC Nordsjælland.

Hos TV2 Sport er oplysninger dog lidt anderledes, da de fortæller, at det ikke er DBU, der har stoppet samarbejdet med Åge Hareide, men at nordmanden selv har meddelt DBU, at han ikke ville have sin kontrakt med forbundet forlænget, når den udløber i sommeren 2020.

Åge Hareide og Jon Dahl Thomasson

Foto: Lars Poulsen / Ritzau Scanpix

Hareide fortsætter til og med EM

Danmark har netop overstået to EM-kvalfikationskampe, der begge blev spillet på hjemmebane i Parken. Det første opgør endte noget skuffende 1-1 mod Irland, mens det andet opgør gik en del bedre, da Georgien blev sendt hjem med et nederlag på 5-1.

Danmark er dermed placeret på en 2. plads i Gruppe D med fem point, hvor de blot er et point foran Schweiz, der har spillet en kamp færre end danskerne. Danmark har fem point op til Irland, der til gengæld har spillet en kamp mere end danskerne.

Dermed er der stadig masser af spænding i gruppen, hvor de to øverste pladser giver adgang til EM 2020, der bliver afholdt mellem flere lande i Europa. Danmark er blandt disse værtslande, og der vil derfor blive afholdt hele fire EM-kampe på dansk grund.

Trods at vi allerede nu ved, at Åge Hareide ikke kommer til at stå i spidsen for dansk fodbold fra sommeren 2020, så er det stadig manden, der skal forsøge at sikre kvalifikation og efterfølgende triumf ved EM.

Hareide fortsætter nemlig kontrakten ud med DBU, og hvis det lykkes at kvalificere Danmark til EM 2020, så vil han stå i spidsen.

Åge Hareide og Jon Dahl Thomasson blev i går informeret om beslutningen af DBUs fodbolddirektør, Peter Møller, der også informerede pressen på pressemødet. Han fortalte, at de ikke var begejstrede for timingen, men at de respekterede DBUs beslutning.

Peter Møller præsenterede i samme ombæring det nye trænerteam for Danmark, som komme til at bestå af Kasper Hjulmand som landstræner, og Morten Wieghorst som assistenttræner. De starter pr. 1. august 2020, og deres kontrakt løber til sommeren 2024.

"At blive landstræner for Herrelandsholdet er en kæmpe ære og opgave, og jeg glæder mig til at stå i spidsen for holdet fra august 2020 og fremefter. Jeg er imponeret over holdets styrke og blanding af talenter og rutinerede spillere. Samtidigt har Åge Hareide skabt et fantastisk sammenhold og styrke på holdet, som bliver spændende at arbejde med efter EM-slutrunden 2020. Jeg vil godt understrege, at jeg ikke vil blande mig overhovedet de næste 12 måneder – først efter min tiltrædelse," fortæller Kasper Hjulmand i en pressemeddelelse fra DBU.

Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst kender hinanden særdeles godt, da de to netop arbejdede sammen i FC Nordsjælland. Her var det dog Morten Wieghorst der var cheftræner, mens Kasper Hjulmand var assitent i perioden 2008-2011. Herefter overtog han roret som cheftræner.

Nu byttes rollerne så om, da Morten Wieghorst skal agere assistent for Hjulmand. Morten Wieghorst har tidligere været assistent for landsholdet, da han fungerede som en ekstra assistent for Morten Olsen under EM-slutrunden 2012.

Læs også

Sove med tv’et tændt kan gøre dig overvægtig

 

 

Dagens Gossip