Tennisstjerne forsvundet: Hvor er hun?

Foto: Shutterstock

Peng Shuai har været væk siden starten af november, hvor hun anklagede en kinesisk politiker for overgreb. Hvor er den 35-årige kineser henne?

Peng Shuai, som er tidligere verdensetter i kvindedouble, har været gået under jorden (ikke i frivillig forstand).

Shuai anklagede i begyndelsen af november måned Zhang Gaoli, der er tidligere vicepremierminister i Kina for at have lavet et seksuelt overgreb mod hende for 3 år siden.

Læs også

Zoo har mistet deres største turistattraktion

Kina har de seneste år haft nogle dårlige historier, hvor folk, der offentligt har kritiseret det kommunistiske styre, på mystisk vis er gået under jorden efter deres udtalelser.

Det er flere i tennisverdenen bange for, også er tilfældet med Peng Shuai, skriver B.T. Den tidligere tennisspiler, Chris Evert skriver via Twitter:

“Ja, de anklager er meget foruroligende. Jeg har kendt Peng, siden hun var 14. Vi skal alle være bekymrede. Det er alvorligt. Hvor er hun? Er hun i sikkerhed? Al information ville være skønt.”

Ligeså vel er hashtagget #WhereIsPengShuai begyndt at blive udbredt på sociale medier. 

“De seneste begivenheder i Kina omkring WTA-spilleren Peng Shuai er en stor bekymring. Peng Shuai og andre kvinder fortjener at blive hørt, ikke censureret. Hendes anklage omkring et seksuelt overgreb begået af en tidligere kinesisk leder fortjener at blive behandlet med alvor,” sagde WTA-formand Steve Simon til forbundets hjemmeside søndag.

Anklagen kom via et nu slettet opslag. Her beskrev Peng Shuai, hvordan toppolitikeren tog hende med til sit hus og 'tvang hende til at have et forhold', ligesom hun understregede, hun ikke gav samtykke til at have sex med ham den dag. 

Hvorfor opslaget blev slettet hurtigt efter oprettelsen, vides ikke.

Mange kobler det sammen med den lave profil, Shuai efterfølgende har holdt - frivilligt eller ej.

Læs også

Chok: 2 børn smidt ud af vindue