Trist meddelelse fra det danske landshold kort før første VM-kamp

Skrevet af Nicolai Busekist

13/01/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det danske landshold er kommet med en trist meddelelse kort før kampen mod Belgien.

Mest læste i dag

Når Danmark fredag aften skal spille sin første VM-kamp mod Belgien, bliver det uden en af de helt store profiler på holdet. Det danske mandskab kommer nemlig til at mangle Rasmus Lauge.

Det skriver TV 2 SPORT.

Den 31-årige stjerne skal sidde denne kamp over, da han har pådraget sig en skade. Det er en stor overraskelse, at Lauge ikke kommer til at være en del af truppen til fredagens kamp, da han ofte er en af de bærende kræfter på det danske landshold.

"Lauge mærkede desværre lidt i læggen i går til træning. Vi kunne godt have fået ham til at spille i dag, men det er forhåbentligt en lang turnering, så derfor sidder Lauge over i dag," lød det fra landstræner Nikolaj Jacobsen, da han talte med TV 2 SPORT.

Under VM skal Nikolaj Jacobsen til hver kamp vælge to spillere fra 18-mandstruppen fra. Denne gang er det – som sagt – Rasmus Lauge, der kommer til at sidde over. Det samme kommer til at gøre sig gældende for Mads Hoxer, der er debutant.

Ifølge Rasmus Boysen, der er håndboldekspert hos TV 2 SPORT, er det en chance, der er gået spildt, da det ville have været godt, hvis Lauge havde fået muligheden for at komme i gang under fredagens kamp mod Belgien.

Han slår fast, at det næppe kommer til at have den store betydning i forhold til kampens resultat. Hvad der derimod er ærgerligt er, at Lauge ikke får mulighed for at komme i gang.

Kampen mod Belgien ville have været en oplagt måde at få ham ind i turneringen på, da han ifølge Rasmus Boysen har 'døjet med skader i efteråret'.

I modsætning til Mads Hoxer, der også sidder over, er Rasmus Lauge bestemt ikke debutant. Derimod har han været en del af landsholdet siden 2010, og har siden sin debut spillet 142 landskampe og scoret 353 mål.