22-årig datter erklæret hjernedød: Lige da lægerne slukkede respiratoren, begyndte mor at skrige

Efter datteren havde ligget 19 dage i koma, gav lægerne forældrene den værste besked. Den 22-årige var hjernedød, og de skulle forberede sig på at slukke respiratoren. Men lige da lægerne slukkede maskinen, så mor på datterens storetå. Så skreg hun.

22-årige Sam Hemming fik livstruende hovedskader, da hun kørte galt på motorvejen i en bil sammen med sin kæreste. 

Nu bliver hun kaldt et levende mirakel, skriver Daily Mail.

Under kollissionen smadrede den unge jurastuderende hovedet gennemvinduet. Hun mistede sit venstre øre og brækkede fire knogler i nakken.

Sam Hemmings blev med helikopter fløjet til hospitalet. Her opererede kirurgerne på hende i seks timer, før hun blev lagt i kunstig koma. I 19 dage svævede hun mellem liv og død.

Til sidst fortalte lægerne den 22-åriges knuste forældre, at datteren var hjernedød. De blev bedt om at forberede sig på det værste, og at respiratoren skulle slukkes. Hun blev erklæret hjernedød.

Læs også

43-årige Anna-Lena døde efter hun havde søgt behandling tre dage i træk: - De burde have lyttet

Mens moderen Carol Hemming gjorde sig mentalt parat til at sige farvel til sin datter, tog hun et sidste billede af hende.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Familien samlede sig omkring den syge kvinde. De sagde farvel.

- De slukkede respiratoren, og jeg skreg, siger Carol Hemming.

Sam var ikke klar til at give slip på livet. Lige efter lægerne havde slukket maskinen, vrikkede hun med storetåen. 

- De giver normalt en patient tre forsøg for at se, om de kan trække vejret på egen hånd, før de slukker maskinen endeligt og lader patienten dø. Men før, de slukkede den for sidste gang, sagde en af specialisterne, at hendes storetå vrikkede, siger moderen.

Få dage senere blev hendes respirator slukket igen, og nu var hun i stand til at trække vejret på egen hånd.

Lægerne var i totalt chok.

Læs også

Far advarer: Sløs på McDonald's kunne have kostet 6-årige Ebba livet

Kun otte uger senere klarede Sam Hemming sig godt nok til, at hun kunne komme hjem til barndomshjemmet i Credenhill, hvor hun nu bor sammen med sine forældre.

I alt har hun undergået tre operationen og fået metalplader ind i armen, hvor hun havde tre brud. Den venstre side af hjernen blev skadet voldsomt, men mirakuløst nok fungerer hendes højreside normalt. 

Nu har Sam Hemming lært at gå og tale igen.

 

Dagens Gossip