5 geniale ting du ikke vidste, du kan bruge mundskyl til

Ninna Andreasen

399 uger siden

|

22/11/2016
De fleste ved godt, at mundskyllevæske kan give en væsentligt bedre ånde. Men væsken er faktisk lidt af et mirakelmiddel i andre henseender også.

Dagens topnyheder

Listerine er et af de mere kendte mærker af mundskyllemiddel. Det blev faktisk opfundet allerede i 1879 som et antibakterielt middel til operationer.

Men i 1970 begyndte man at bruge midlet til at sikre sig frisk ånde og flotte bisser.

Det er dog langt fra det eneste, det lille mirakelmiddel kan, ifølge Uppskattat.

Produktet indeholder ingredienser som timian, eukalyptus og alkohol. Det giver det en masse andre anvendelsesmuligheder også.

1. Som deodorant
Har du glemt deodoranten i farten eller er løbet tør derhjemme, kan man faktisk bruge Listerine i stedet. Det duppes bare under armene med en vatrondel eller en smule papir.

2. Mod myg
Hvis du er en af dem, der er elsket blandt myg, vil denne måske glæde dig.

Listerine får de små kræ til at flygte fra stedet. Kom lidt Listerine i en sprayflaske og sprøjt det på kroppen. I ansigtet er det bedst at duppe det på med en vatrondel, da det ikke er godt at få i øjnene.

Skulle skaden være sket, så kan det angiveligt også dæmpe kløen fra et myggestik.

3. Til rengøring
Ja, det er lidt vildt, at et produkt, man gladeligt hælder i munden, er skrapt nok til at kunne fjerne pletter. Men det det kan Listerine angiveligt.

Kom eksempelvis lidt langs siderne af toiletkummen og lad det sidde en tid. Derefter kan pletterne skrubbes væk med toiletbørsten.

4. Mod neglesvamp
Et fodbad med varmt vand og 2,5 dl Listerine skulle angiveligt få uønskede gevækster på neglene til at løbe skrigende bort (vi mener ikke skrigende bogstaveligt, så ingen grund til panik).

Lad fødderne være i væsken i omtrent 30 minutter. Er du særligt hård ramt af neglesvamp, kan eddike også hjælpe.

5. Til tandbørsten
Der samler sig flere bakterier og rester i tandbørsten, end de fleste af os bryder os om at tænke på.

Hæld lidt Listerine i et glas og stik tandbørsten i det med hovedet ned ad. Lad den stå der natten over. Så skulle det værste være væk.