5 simple øvelser som fjerner spændinger fra din nakke på få minutter

Smerter i nakken kan løses hurtigt og nemt med disse fem øvelser. Foto: Shutterstock

Nogle gange kan stress og jag ganske enkelt sætte sig rent fysisk. Men med disse fem øvelser fjerner du spændinger med det samme.

Sidst på dagen kan du godt mærke, at det spænder. 

Dit hoved mærke virkelig den stress, som du oplever, når børnene skal i skole til tiden, der skal betales regninger eller chefen beder dig om at tage dig sammen. 

Den type hovedpine, der spænder hele vejen rundt om hovedet, kaldes typisk en spændingshovedpine, hvor dine anspændte muskler trækker smerter op til hovedet.  Det skyldes tit, at du sidder og arbejder i den samme skæve arbejdsstilling, sover dårligt om natten eller har ændret dine mad- og motionsvaner som det oftest ses ved stress. 

Der er dog et par fif, der hurtigt for løsnet op for muskulaturen, der ikke tvinger dig til at spise smertestillende piller, og ifølge Elite Daily, så kan disse fem øvelser fjerne din hovedpine som dug fra solen. 

Læs også

Ekspert afslører: Derfor har du tørret dig forkert i numsen hele dit liv, når du har skidt

1. Hold fingrene bag ryggen
Der findes to afarter af denne øvelse, der har til formål at løsne skulderbladene helt op og strække brystmusklerne. Du kan enten flette fingrene eller holde håndfladerne presset mod hinanden, hvorefter du hiver albuerne ud af kroppen og presser hænderne ned under numsen og på den måde hiver brystkassen fremad og op. 

 

2. Træk hovedet frem og tilbage
Denne simple øvelse kan laves på alle tidspunkter i løbet af dagen, hvad enten det er i kontorstolen eller på vej hjem i bilen eller toget.

Ret ryggen naturligt up og skyd hovedet og halsen frem, hold positionen et sekund eller to og træk hovedet helt tilbage, så du får dobbelthage. Træk vejret roligt imens, og tænk på at du styrker dine nakkemuskulatur ved hver gentagelse. 

 

3. Stræk nakken ud fra side til side
Det er forfejlet, hvis du tror at du skal roterer nakken rundt for at løsne op, men det vender vi tilbage til.

I stedet findes der en god øvelse, der effektivt fjerner presset på musklerne i nakken. Stå med ret ryg og bøj hovedet ned mod først din venstre skulder, hvorefter du med venstre hånd lægger venstre arm over hovedet som en bøjle og trykker hovedet meget, meget let ned mod skulderen.

 

Hold positionen i 30-40 sekundr, hvorefter du langsomt slipper armen og lade hovedet glide ligeså langsomt op i naturlig stilling. Derefter tager du den anden side af kroppen.

Luk gerne øjnene og træk vejret roligt imens, og du kan også med fordel holde den modsatte arm (den du ikke bøjer over hovedet) ned langs siden, og flekse håndleddet ud 90 grader i forhold til kroppen.  

4. Den rigtige nakkerotation
Du kan godt rotere let med nakken, men mange gør det helt forkert og får ikke spændt i musklerne, men i stedet klemt nerverne eller bliver ramt af spasmer i musklerne.

Læs også

Overvågning viser mand forlade natklub med kvinde, som han senere 'voldtog og fodrede til hunde'

Hold hagen ned mod brystet, og roter kun hovedet op til skulderen, når du kan mærke det i nakkens muskler, og aldrig bøj nakken bagover. Hemmeligheden er her, at gøre det langsomt og grundigt, så du får strukket muskulaturen godt ud og ikke skynder dig og risikerer skader eller ryk i nakkens muskler.  

 

5. Rul med skulderne
Med numsen planten i stolen eller på gulvet, så kan et par rul med skuldrene, hvor du trækker skulderne op til ørerne, og bagud, så du kan mærke skulderbladene mødes omme på ryggen.

 

Gør det en fem til seks gange, hvorefter du gerne må rulle den anden vej også. Husk blot, at du kun skal rulle skulderne, og derfor skal hovedet blive i den samme position under hele øvelsen. 

Pas på: Psykopater bruger disse 5 sætninger til at manipulere dig

 

Dagens Gossip