5 tegn på din krop skriger efter vand

Ane Sørensen

356 uger siden

|

18/09/2017
Sundhed
Foto: Shutterstock (modelfoto)
Foto: Shutterstock (modelfoto)
Tør mund, udmattet krop eller måske en dundrende hovedpine. Her er en række tegn på, at din krop ikke får nok vand.

Dagens topnyheder

De fleste mennesker ved, at det er vigtigt at drikke masser af vand. Men hvordan ved man egentlig, at man drikker for lidt? Din krop vil sikkert advare dig, hvis den virkelig mangler væske. 

Her er fem typiske tegn på, at du ikke drikker nok vand.

1. Du er træt.
Hvis kroppen mangler vand, vil du sandsynligvis føle dig doven eller ligefrem udmattet. Det er på grund af det lave blodtryk og manglende ilt til blandt andet hjernen.

2. Du har hovedpine.
Hvis du er lidt svimmel eller har ondt i hovedet, så kan det være et symptom på, at du ikke drikker nok vand. Når du drikker mindre vand, tærer det på væsken, som omkranser din hjerne. Det vil formentlig give dig hovedpine.

3. Din hud er tør.
Et tidligt tegn på dehydrering er, at din hud bliver tør. Det er nemlig vand. som gør din hud blød og smidig. Når du drikker for lidt vand, sveder du mindre. Det betyder, at din hud ikke bliver renset for snavs.

4. Du tisser sjældent.
Hvis du undrer dig over, at du sjældent skal på toilettet, drikker du måske for lidt vand. Når du ikke drikker nok, tisser du ikke så ofte. Det er ikke så godt, da det er gennem din urin, de giftige toksiner i kroppens celler bliver skyllet ud.

5. Du er tør i munden.
En krop, som mangler cand, producerer mindre spyt. Derfor vil du sikkert føle dig tør i munden, hvis du ikke drikker nok vand i løbet af en dag. Desuden holder vandet halsens slimhinder våde. Mangler de vand, vil din mund føles tør.

Bekymrede forskere: Ny advarsel til alle, der ryger e-cigaretter