6 synlige ting, der sker med dine bryster, når du dropper bh’en

24/04/2017 15:45

Emil Ryttergaard

Sundhed
Brysteholderen er for mange kvinder en essentiel støtte i hverdagen. Men at droppe bh'en helt har mange fordele.

Mest læste i dag

Det er en del af det daglige ritual for de fleste kvinder. Først i bad og så på med bh'en, som har kostet en mindre formue i en undertøjsforretning. 

Den sidder helt stramt om overkroppen og stropperne efterlader ofte røde mærker efter en lang dag. Alligevel lever mange kvinder med generne og tager den på hver eneste dag. Men faktisk kan det være gavnligt helt at droppe brysteholderen og lade veninderne hænge frit.

Her får du 6 gode grunde til at lade bh’en hænge i klædeskabet og give dine bryster en pause fra den indeklemte tilværelse. 

Vi kan ikke love, at forandringerne kommer natten over, men de viser sig med garanti lidt efter lidt. 

1. Dine bryster bliver større 
Dine bryster bliver faktisk dovne af at være spændt op hver dag, og derfor vil du med tiden opleve, at du faktisk får større bryster og kan gå en hel skål op i størrelse.

Årsagen skyldes, at du træner din brystmuskulatur til at modstå tyngdekraften, og at du skal bruge mere energi på at rette ryggen og brystet ud, hvilket får dine bryster til at fremstå mere... Fremtrædende. 

Foto: Shutterstock Bryster

2. Du får et mere rundt bryst
En fransk undersøgelse viser, at bh’en faktisk er skidt for formen af dit bryst. Vil du have et mere rundt bryst og undgå, at de hænger, så skal du gå en stor bue udenom bh’en og lade tiden og musklerne arbejde for dig. 

Det kommer ikke på en sommer, men stille og roligt former dit bryst sig mere naturligt, i stedet for at pege nedad som de sker med bryster, der holdes kunstigt oppe af brysteholderen.

Faktisk fandt forskerne ud af, at brystvorten i gennemsnit sad 7 mimilimeter højere på brystet hos kvinder, der aldrig har brugt bh. Så skal brysterne pege mere ud end ned, så skal bh'en en tur i skraldespanden.   

3. Du kan trække vejret bedre
Da de franske forskere undersøgte kvindernes bryster, viste der så også en sammenhæng mellem en dårligt siddende bh og smerter - og skræmmende nok også forringet vejrtrækning i yderste konsekvens.

Foto: Shutterstock

Så drop i hvert fald brysteholdere, der alligevel sidder dårligt, og undgå smerter. Med ét vil du opleve, at du får en bedre vejrtrækning og cirkulation i din krop. Og holdning.

4. Du bliver mere bekvem
Det er bare rarere at have brysterne hængende mere frit end at spænde dem sammen tæt ind mod kroppen. Tænk på den rare fornemmelse, det er at smide bh’en efter en lang arbejdsdag - og forstil dig så at have den fornemmelse hele dagen lang. Det kan du få!

5. Din nattesøvn bliver bedre 
Under dynen oplever du en kæmpe forskel. Det burde være almindelig lærdom, men det er langtfra alle, er smider bh’en, inden de hopper på hovedet i seng.

Med bare bryster under dynen får du en bedre nattesøvn, som du har brug for. 

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

6. Du sparer penge
Det siger sig selv, at dit budget også kan mærke, at der ikke skal købes dyre bh’er. Selvom man kan finde billige bh’er, så kan man hurtigt komme af med mange penge, hvis man skal have mere end et sæt undertøj i skuffen. Men så snart du dropper de fashionable og dyre bh’er, så er der pludselig penge til helt andre formål. 

Artikler om store patter

Der findes utallige artikler på Dagens.dk om store patter og nyttige tips og tricks. Besøg vores guide her.

Forskere fulgte folk, der drak light-sodavand i 10 år: Nu afsløres de skræmmende resultater