7 ting du bør fjerne fra dit badeværelse lige nu

Sol Stoffregen

403 uger siden

|

28/10/2016
Sundhed
Foto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.
Hvis kvinder vidste, hvor ødelæggende punkt 4 er, ville de løbe ud på badeværelset og flå skuffen op.

Dagens topnyheder

Vores badeværelser flyder med ting, som egentlig slet ikke hører til i de fugtige og varme omgivelser. Men det er så nemt, når vi har alting lige ved hånden, når vi er på det lille hus.

Vi fylder skabe, skuffer, vindueskarme og toiletbordet med alt lige fra medicin og håndklæder til cremer og smykker. Men det er ikke nogen god ide, lyder det fra Goodhousekeeping, der advarer mod at opbevare bestemte ting på badeværelset.

 1. Medicin
Dine piller, hostesaft og andet medicin kan ikke tåle fugt og skiftende temperaturer, som der vil være på dit badeværelse. Derfor bør du finde et andet sted til dit medicinskab - gerne et sted hvor temperaturen fast er omkring de 20 grader. 

2. Smykker
Ligesom medicin vil dine smykker ikke takke dig for at du har dem liggende på badeværelset. Fugten fremskynder nemlig smykkernes oxidationsproces (optagelse af ilt) og giver dine halskæder og ringe kedelige pletter - også selvom du ikke har smykkerne på i badet. Find i stedet et køligt og tørt rum at opbevare dine smykker i. 

3. Makeup og creme
Alle kvinder har sminke og cremer på badeværelset, eftersom det er der, det store spejl er. Men uanset om du bruger mascara, pudder eller læbestift, bør du finde et sted med almindelig stuetemperatur. Det samme gælder med din ansigtscreme og bodyloction. Holdbarheden og kvaliteten daler, når du opbevarer din makeup og creme på badeværelset.

 4. Parfume
De fleste kvinder ynder at vise deres parfumesamling frem på badeværelset, men det er ikke anbefalelsesværdigt. Varme og fugt fremskynder oxidationsprocessen ligesom med smykker og vil gøre, at din yndlingsduft vil blive spoleret. 

5. Håndklæder
Det er så oplagt at have håndlæder på badeværelse, hvis man har et skab. Dog er badeværelser ofte stedet, hvor mug og skimmel trives, og derfor bør du finde et andet sted til dine rene håndklæder. Tænd ventilatoren så meget som muligt og luft ud for at holde fugten fra våde håndklæder nede. 

6. Ekstra barberblade
Den skraber, du bruger for tiden, må gerne bo på badeværelset, men dit lager af barberblade bør ikke være på badeværelset. Du risikerer nemlig, at fugt og damp fra bruseren gør barberbladene rustne og dårlige, inden du har taget dem i brug.

7. Bøger
Pas på med at have yndlingsbogen liggende på det lille hus. Luftfugtigheden er nemlig ikke god ved papir. Hold derfor ved bøger ude af badeværelset og find et tørt sted at opbevare disse.