Afsløring: Disse påskeæg kan forgifte dig og din familie

I rigtig mange lande har påskeharen i disse dage arbejdet på højtryk for at dele chokoladeæg ud til børn og andre med en sød tand. Men nu slår amerikanerne alarm og advarer forbrugerne mod en række kendte påskeæg, der sælges i bl.a. Danmark. Det skriver CBS San Francisco.

Der er fundet ulovlige mængder cadmium (grundstof nr. 48) og bly i flere påskeæg. Disse tungmetaller er farlige for mennesker i større doser.

Læs også: Dette simple trick vil få dig til at spise mindre øjeblikkeligt

Den amerikanske nonprofit sundhedsfond As You Sow i Californien har testet 50 slags påskeæg og har fundet forhøjede mængder cadmium og/eller bly i 70 procent af dem. I nogle tilfælde er indholdet af tungmetallerne tre gange så højt som tilladt i Californien, hævde fonden.

Af de berørte chokolademærker kan nævnes Mars, Lindt og Godiva. Hele listen kan ses her.

Læs også: Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

Det er ikke første gang, at As You Sow skyder med skarpt efter chokoladeproducenter. To gange sidste år skete det, men her bedyrede flere af chokoladeproducenterne, at myndighedernes kontrol af produkterne aldrig har beklaget sig over niveauet af cadmium og bly. 

Folk, der bliver gennem længere tid bliver udsat for cadmium, kan få skader på nyre, lever og knogler, mens bly kan give neurologiske skader. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip