Amanda advarer mod populær trend: Derfor bliver du tyk, hvis du tager billeder af din mad

31/08/2023 10:18

Henrik R

Sundhed
Det kan være decideret usundt at få vane for at tage billeder af sin mad, lyder det fra sundhedseksperten. Foto: Shutterstock
Det kan være decideret usundt at få vane for at tage billeder af sin mad, lyder det fra sundhedseksperten. Foto: Shutterstock
Det kan gøre dig tyk, hvis du tager billeder af din mad og deler dem på sociale medier, lyder advarslen fra Amanda. Nu skal du høre hvorfor.

Mest læste i dag

"Hov, vent jeg skal lige have et billede."

Det er langtfra sjældent at den sætning ytres, når der spises på cafe eller restaurant.

Her kan man tit spotte både mænd og kvinder, der griber mobilen og flittigt tager billeder af deres mad, inden de tager kniv og gaffel hånden og spiser.

Den særlig form for fotografering er inspireret af bloggere på Instagram, der laver lækre billeder af avocadomadder, kafe latte eller en yderst sund salat med quinoa, som ville få enhver herresulten landmand eller håndværker til at smutte direkte på den nærmeste grillbar.

Men det kan være en yderst dum vane, at tage billeder af din mad inden spisetid, lyder det fra den amerikanske sundhedsblogger Amanda Meixner.

Med hendes seneste opslag på netop Instagram advarer hun andre kvinder og mænd om at tilføje flere unødvendige ingredienser på tallerknen for at kunne dele billedet på Instagram.

"Når folk skriver, at de har holdt deres mad simpel og lavet havregrød, mens tallerknen flyder med chokolade, karamel og kakaolækkerier. Men jeg har selv gjort mig skyldig i det her tidligere. At man prøver at gøre sin mad ekstra lækker for instagram, mens portionsstørrelsen bare vokser sig stor," skriver Amanda Meixner under sit opslag.

Og det er langtfra den eneste gang, hvor at den personlige træner har løftet sløret for nogle af de små tricks, der får portionerne til at se mere spændende ud, end de rent faktisk er.

Tit kan bare en lille forskel fordoble antallet af kalorier, og gøre den lækre morgenmad til en kaloriebombe.

Men Amanda Meixner er dog heller ikke bleg for at indrømme, at hun selv er faldet i fælden og bruger lang tid på at forberede sin kost - for billedernes skyld.

"Selvom jeg spiser det, som jeg poster, så gør jeg helt sikkert maden mere lækker at se på for Instagram. Spiser jeg nogle gange for meget, og tager jeg billedet med den halve avocado, fordi det ser godt ud? Helt klart."

"Men i sidste ende er det valget af kvalitetsprodukter og mine vaner, der hjælper mig til at spise sundt," skriver Amanda Meixner på Instagram om sine egne madbilleder.