Anonym kilde i sundhedsvæsenet advarer: Mystisk hjernesygdom spreder sig blandt unge

Foto: Shutterstock

En mystisk hjernesygdom spreder sig blandt unge i Canada, og en anonym sygeplejerske har afsløret, at den spreder sig hurtigere end først udmeldt.

I foråret 2021 meldte det canadiske sundhedssystem for første gang ud, at man havde opdaget en mystisk hjernesygdom i provinsen New Brunswick. 

Sygdommen er en neurologisk lidelse, som primært rammer unge mennesker i 20'erne og 30'erne, der hurtigt mister mange af deres kognitive evner, og læger har været forvirret over årsagen til sygdommen lige siden.

Læs også

Blind kone melder sin mand savnet: Du gætter aldrig, hvor politiet fandt hans lig

En anonym sygeplejerske har nu delt fortrolige oplysninger og fortalt, at sygdommen spreder sig hurtigere end myndighederne vil oplyse om. 

Officielt har man opdaget 48 sager, som har været under undersøgelse siden sygdommen blev opdaget, men ifølge The Guardian og TV2 i Norge kan flere anonyme kilder fortælle, at der er tale om mindst 150 sager, og at det antal stiger hastigt. 

"Jeg er oprigtigt bekymret for de her sager, fordi de tilsyneladende udvikler sig så hurtigt," udtalte den anonyme sygeplejerske således og fortsatte: "Jeg er bekymret for dem, og vi skylder dem en eller anden form for forklaring."

Kilden kan fortælle, at det primært er sunde og raske unge mennesker i 20'erne og 30'erne der pludselig rammes af sygdommen, og at de udvikler symptomer såsom pludselig vægttab, søvnløshed, hallucinationer, problemer med bevægeapparatet og koncentrationsbesvær. 

Mindst 9 af de officielt rapporterede sager er uden genetisk sammenhæng, og forskere og læger mistænker derfor, at sygdommen kan skyldes miljøfaktorer. Der er to eksempler på personer, som har udviklet sygdommen, efter at de har været i tæt kontakt med personer, der lider af lignende neurologiske lidelser.

Det første tilfælde omhandler en kvinde, som passede sin mand, der var begyndt at få symptomer på demens og ataksi. Pludselig begyndte konen at opleve muskelsvind, demens og hallucinationer, og hendes tilstand er nu værre end mandens.

En anden kvinde, som ikke kan tale, ikke kan styre sit mundvand og bliver madet igennem en slange, blev passet af en sygeplejestuderende i 20'erne. Den unge studerende begyndte pludselig at få symptomer på, at hendes neurologiske evner faldt drastisk. 

I et tredje tilfælde begyndte en ung mor pludselig at lide af søvnløshed og hallucinationer, samtidig med at hun pludselig tabte 30 kilo. Scanninger af hendes hjerne viste tegn på atrofi.

Forskere og læger er endnu i tvivl om, hvad sygdommen helt præcist skyldes.

Læs også

Australien vil hjemsende verdensstjerne

 

 

 

Dagens Gossip