Danmark skifter corona-strategi

Foto: Bernd Feil/Imago/Ritzau Scanpix

Danmark har netop meldt ud, at de skifter strategi i kampen mod coronavirussen.

Danmark vælger at skifte strategi med henblik på antalllet af deres coronatests, efter at WHO har opfordret landene i hele verden til, at de får testet alle mennesker, der udviser symptomer.

Danmark var ellers gået i en helt anden retning. Det skete den 12. marts, hvor man i stedet for at teste alle med symptomer i stedet valgte kun at teste de mennesker, der viste alvorlige symptomer på coronavirus.

Læs også

Eksperter afslører: Der er nye symptomer på coronavirus

Det mente WHO altså ikke var den rigtig vej frem, hvis man gerne vil gøre ende på virussen. De mener i stedet, at man skal teste alle de mennesker, man kan komme til, og dermed få sat de mennesker i isolation, så de ikke smitter andre.

Danmark har valgt at lytte til opfordringen fra WHO, og de vil derfor fremadrettet teste langt flere end tilfældet hidtil har været det.

Derfor forventes det også, at antallet af smittede danskere med coronavirus, vil komme til at stige endnu mere end tidligere.

“Vi er aktuelt udfordret af en global mangel på testkapacitet. Det er imidlertid vores strategi, at langt flere skal testes for Covid-19 i Danmark. Derfor arbejdes der målrettet på at forøge testkapaciteten både med private og offentlige parter,” lyder det fra sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, der fortsætter:

“Og jeg vil sammen med regionerne sikre, at der eksekveres på denne offensive teststrategi i hele landet,” lyder det i pressemeddelelsen fra Sundhedsministeriet.

Dermed vil personer der udviser symptomer på coronavirus, nu have mulighed for at blive testet. Derudover vil særligt folk i sundhedssektoren der udviser symptomer, blive testet.

Læs også

På grund af corona: Alle danskere har fået en gratis tv-kanal

 

 

Dagens Gossip