Derfor bør kvinder sove længere end mænd

Hvis du og din partner er uenige om, hvem der bør tilbringe længst tid under dynen, så er der hjælp at hente i forskningens verden.

Forskere ved The Duke University i Durham, North Carolina er nemlig nået frem til, at kvinder behøver mere søvn end mænd. Og årsagen er, at kvinder i løbet af dagen multitasker i højere grad end mænd, og derfor har kvinders hjerner brug for mere hvile. Det skriver Science World Report.  

Læs også: De fire sovetyper: Hvilken slags er du?

Men der er også andre årsager til, at hunkønsvæsener bør sove længere end mænd. Ifølge forskningsrapporten bliver kvinder deprimeret, agressive og syge (fx hjertesygdomme), hvis de ikke får nok søvn - i modsætning til mænd, som ikke får de samme problemer, hvis de sover for lidt.

- En af de væsentligste funktioner ved søvn er, at hjernen, især hjernedelen "cortex", der er ansvarlig for bl.a. tanker og hukommelse, får mulighed for at genoplade og reparere sig selv, siger søvneksperten Dr. Jim Horne fra Loughborough University.

Læs også: Fem gode grunde: Derfor skal du sove nøgen

Eksperternes råd lyder, at kvinder kan tage en lur i løbet af dagen og derved undgå nogle af bivirkningerne ved for lidt søvn. Men luren må ikke vare længere end 90 minutter, ellers kan det føre til søvnproblemer om natten.

Det hører dog med til historien, at mænd med krævende job, der indebærer en masse kreativ tænkning, også kan have brug for ekstra søvn. 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip