Derfor bør du aldrig benytte en håndtørrer på et offentligt toilet

Et eksperiment med en håndtørrer er gået viralt.

Dette bør du vide, før du stikker hænderne under en håndtørrer.

Hvis man benytter toilettet på eksempelvis en restaurant, så foretrækker de fleste af os formentlig at tørre hænderne under en håndtørrer frem for det håndklæde, der ofte hænger ved vasken.

Det skyldes frygten for de mange bakterier, der sidder i et håndklæde, der har været mellem adskillige fremmede hænder.

Det er dog kun de færreste der ved, at håndtørreren ikke er et udpræget hygiejnisk alternativ. Tværtimod. Det skriver Independent.

Et nyt studie viser nemlig, at en håndtørrer ofte blæser bakterier direkte ned i hænderne på os.

Læs også

Drop salaten! Disse 11 overraskende madvarer kan du trygt spise, hvis du vil tabe dig

Undersøgelsen er foretaget af forskere fra the University of Connecticut School of Medicine, der har undersøgt håndtørrere på 36 offentlige toiletter, og resultatet er ligeså nedslående, som det er ulækkert.

For når man trækker ud i et toilet med brættet oppe, vil mikroskopiske bakteriepartikler fra vores afføring blivet hvirvlet ud i rummet, og når håndtørreren kører, vil disse partikler blivet suget ned i maskineriet - kun for at blive blæst lige ud i hænderne på os.

- Disse resultater indikerer, at mange slags bakterier, herunder potentielle mikroorganismer og spore, kan deponeres til ens hænder, hvis man benytter en badeværelseshåndtørrer, lyder det fra én af forskeren bag studiet.

Læs også

Kvinde inviteres i biffen af filmnørd: Får et chok, da hun læser vild sms inden date 


Forskerne bag studiet er nået frem til, at man ved at holde sine hænder i 30 sekunder under den varme håndtørrer, kan få blæst mellem 18 og 60 forskellige bakteriekoloni lige ned på huden.

Af samme grund anbefales det, at man efter en håndvask altid tørrer sine hænder i papirservietter, da de er den klart mest hygiejnisk måde at få vand af sine hænder.

Efter drab på to hunde: Mystisk dæmonhund spreder rædsel i landsby

 

Dagens Gossip