Derfor kan det være en god ide at synke 'klatten' efter oralt samleje

Foto: Shutterstock

En videnskabelig artikel har undersøgt, om det er smartest at synke 'klatten' eller spytte den ud efter oralsex med en mand, og der er flere grunde til, at man burde synke.

Oralsex har været en populær form for samleje i mange hundrede år, og det er en form for 'lagengymnastik' som er elsket af de fleste mænd og kvinder. 

Når det kommer til at give oralsex til en mand, kommer der dog ofte ét bestemt spørgsmål på banen - skal man synke eller spytte? Dét har en videnskabelig artikel nu fundet svaret på.

Læs også

Ny Netflix-film indeholder forskruet erotisk scene i sengen med vanvittigt twist

Avisen.dk skriver, at der er udgivet et videnskabeligt studie i the Journal of Reproductive Immunology, som påstår, at der er biologiske fordele for kvinder ved at sluge deres partners sæd. 

Hvis en kvinde kontinuerligt sluger sæd fra sin mand i en længere periode, så vil kvindens krop nemlig 'vænne' sig til mandens DNA. Det betyder, at kvinden ved en eventuel graviditet vil opleve færre komplikationer, da disse ofte skyldes, at kroppen ser babyen som et fremmedlegeme, hvilket den ikke vil gøre, hvis hun har slugt mandens sæd, fordi kroppen kan genkende DNA'et. 

Forskerne bag studiet mener derfor, at det ikke kun er på grund af nydelsen, at kvinder udøver oralsex med deres mandlige partner, men at der altså også er en evolutionær grund, da det øger chancen for en vellykket graviditet. 

Ikke nok med det, så skriver IFLScience også, at sæd kan være med til at styrke kvinders sundhed - både fysisk og mentalt. Et studie fra 2002 tyder nemlig på, at der findes hormoner i sæd, som kan have positiv indvirkning på kvinders mentale helbred. Studiet undersøgte dog indtagelse af sæd vaginalt og ikke oralt, og det er derfor ikke sikkert, om der er samme positive effekt ved oralsex.

Derudover er sæd også godt for kvinders fysiske helbred og sundhed, da det indeholder blandt andet proteiner men også zink og en lille smule C-vitamin, magnesium og kalium - alt sammen ting, som er vigtige for et sundt helbred og et stærkt immunforsvar. 

Ydermere indeholder sæd også en antioxidant, spermidin, som angiveligt sænker aldringprocessen i vores celler, da der er blevet lavet forsøg, som har vist, at det beviseligt sænker aldringsprocessen i blandt andet ormes og fluers celler. 

Det er dog vigtigt at huske, at selvom risikoen for overførelse af sexsygdomme såsom HIV altid er til stede ved ubeskyttet oralsex, så stiget den, hvis man sluger.

Derudover lider enkelte mennesker også af overfølsomhed overfor humant sædplasma, som er en utrolig sjælden liderlser, der gør, at man ikke kan tåle kontakt med sæd. Lider man af denne lidelse er det derfor anbefalet ikke at synke... gør man ikke, og har manden ingen sexsygdomme, så er det bare med at 'guffe' løs!

Læs også

Smuthul: Sådan undgår man at betale sin fartbøde

 

 

 

 

Dagens Gossip