Derfor skal du passe på med lime drinks, når du er i solen

Foto: Shutterstock

Saft fra citrusfrugter og selleri kombineret med sol og varme er absolut ikke noget godt match.

Skal du være vært for en god middag og kølige drinks i løbet af sommeren? Så skal du passe på, hvis dine drinks bliver piftet op med citrusfrugter, og solen viser sit ansigt.

Saften fra selleri og citrusfrugter såsom lime kan nemlig medføre stor smerte, hvis du har resterne fra lime eller citron på dine hænder og derefter sætter dig i stolen på terrassen og nyder solen.

Kombinationen af sol og saft fra citrusfrugter eller selleri kan resultere i en fototoksisk reaktion, advarer Liv Eidsmo, der forsker i hudsygdomme ved Karolinska instituttet:

Læs også

- Når huden kommer i kontakt med lime- eller sellerisaft, trænger saften ind i hudens celler. Opholder man sig derefter længere tid i stærk sol, kan det medføre rødmen, vabler eller betændelse, fortæller hun.

Hvor mange, der rammes af den smertefulde hudsygdom, er svært at vurdere, fordi det langt fra er alle, som søger hjælp, og derudover er sygdommen svær af diagnosticere.

Foto: Katykidk / Wikimedia Commons

Hvis man bliver påvirket af sygdommen, bør man behandle skaderne som en forbrænding. Ved milde symptomer er det ikke nødvendigt med nogen stor behandling, men det er altid en god ide at bruge en god solcreme – helst faktor 50.

Læs også

Ulykkelig mor advarer mod populær dille: ’Min datters hud faldt pludselig af’

Oplever man alvorlige symptomer og smerte som følge af sygdommen, kan det være nødvendigt at opsøge en læge eller hudspecialist.

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip