Det er værre end kaffe: Drik aldrig dette før sengetid - det ødelægger din søvn

Skrevet af Nicolai Busekist

6 uger siden

|

13/04/2024
Foto: Shutterstock.com
En ny undersøgelse har afsløret de bedste og værste drikkevarer at indtage før sengetid, hvor en populær drik overraskende har vist sig at være dårlig for søvnen.

Dagens topnyheder

En ny undersøgelse har afsløret noget meget overraskende. Den har vist, at mælk er det værste at drikke forud for sengetid, da det forhindrer dig i at få en god nats søvn. Deltagerne sov kun seks timer og 52 minutter, hvilket var næsten en time mindre end normalt.

Hver drik, der var med i undersøgelsen, blev bedømt ud fra forskellige søvnparametre. Blandt andet blev der taget højde for samlet søvntid, vågenhed, REM-søvn, let søvn og dyb søvn.

Overraskende resulterer mælk i dårligere søvn end kaffe. Deltagerne opnåede kun omkring seks timer og 52 minutters søvn, hvilket var den korteste varighed i hele undersøgelsen. Deltageren var endda også vågne i cirka en time og tre minutter om natten. Det skriver Daily Star.

På den anden side førte kaffe til en lidt længere søvnvarighed på syv timer og ti minutter, hvor deltagerne kun var vågne i 54 minutter gennem natten. Dog opnåede de kun en time og tre minutters dyb søvn, hvilket var den korteste varighed efter at have indtaget en hvilken som helst drik.

Te viste sig at være den bedste drik at nyde før sengetid, da den gav en time og 14 minutters dyb søvn, på trods af sit koffeinindhold. Ifølge undersøgelsen rapporterede tedrikkere også en søvnkvalitetsscore på 80 ud af 100.

Varm chokolade er også et godt valg før sengetid og rangerede som nummer to i undersøgelsen. Deltagere, der drak varm chokolade før sengetid, sov imponerende syv timer og 48 minutter. Det var faktisk den længste søvnvarighed registreret i hele undersøgelsen.

Interessant nok fører te også til mere drømmefyldt søvn end kaffe, idet deltagerne tilbragte yderligere syv minutter i REM-søvn efter at have drukket te før sengetid.

Undersøgelsen viste, at tedrikkere i gennemsnit opnåede en time og 38 minutters REM-søvn pr. nat. Det er det søvnstadie, hvor drømme mest sandsynligt forekommer på grund af øget hjerneaktivitet.

Varm chokolade var på en tæt andenplads med en time og 34 minutters REM-søvn, hvilket overraskende nok slog kaffe, som kom ind på tredjepladsen med en time og 31 minutter.

Det lader til, at disse varme drikke fremmer en mere drømmende tilstand af søvn sammenlignet med almindeligt vand (en time og 29 minutter) eller mælk (en time og 30 minutter).

Der er intet værre end at få forstyrret sin søvn, og noget, der kan holde dig vågen, er bekymring. At vende og dreje sig, når alt, hvad du vil, er at få noget søvn, er ret irriterende. Og vil du undgå dette, så ser det ud til, at du ikke skal drikke mælk, inden du går i seng.