Det sker der med din krop, hvis du spiser avocado hver dag

Foto: Shutterstock

Der er angiveligt flere gode grunde til at spise avocado, hvis man går op i sin krops ve og vel.

Avocado er meget populær blandt danskerne. Det forstår man godt, for det kan anvendes i alt fra smoothie til salater. Der hersker dog megen debat om, hvorvidt en avocado er en frugt eller grøntsag.

Ifølge Eatingwell, så er en avocado botanisk set bær. Selvsamme medie har kigget på, hvad der vil ske med kroppen, hvis man spiser avocado hver dag ud fra diverse studier, som du kan læse mere om her.

Læs også

Nu sker det: McDonald’s deler kæmpe nyhed

Sundere tarm:

Tarmsystemet er vigtigt for kroppens overordnede sundhed, så man kan med fordel forsøge at have et sundt tarmsystem. Og her er avocado en god ting, fordi den indeholder flere gode fibre, som er god næring til en sund tarm. Et studie fra 2021 viste, at daglig indtag af avocado havde en positiv indvirkning på tarsystemet.

Bevarer en sund vægt

Selvom avocado indeholder en del fedt, så kan man nemt holde en stabil vægt. Et studie fra 2022 viste, at folk som spiste en avocado om dagen i 6 måneder holdte en stabil kropsvægt. Så selvom der er en del kalorier i en avocado, så er man ikke i fare for at tage på i vægt lige umiddelbart. Men hvordan hænger det sammen? Det skyldes avocadoens fiber- og enkeltumættede fedtindhold. Fiber giver en følelse af mæthed, mens enkeltumættede fedtsyrer kan mindske fedtlagringen i kroppen.

Risikoen for hjertesygdom mindskes

Hvis man vil mindske risikoen for hjertesygdomme, så er det vigtigt at indtage nok kalium, magnesium, fiber, folat, enkeltumættede fedtstoffer, polyfenoler og antioxidanter. Alle disse næringsstoffer er at finde i en avocado, så det kan ikke være bedre. Spiser man avocado, så viser et studie fra 2022 at man nedsætter risikoen med 16-22 % for at udvikle hjerte-kar-sygdomme og koronar hjertesygdom. Studiet viste yderligere, at hvis man byttede halvdelen af sit indtag af smør, margarine, æg, ost, yoghurt og forarbejdet kød ud med den samme mængde avocado, så nedsætter man risikoen for hjertesygdomme markant.

Forbedret hjernefunktion

Hvis du gerne vil have en stærk hjernefunktion, så kan du igen med ro i sindet spise avocado. Et studie fra 2020 viser, at avocadoer indeholder lutein, som krydser blod-hjerne-barrieren og kan forbedre den kognitive funktion i hjernen. Lutein er et plantepigment, som udgør mellem 66% og 77% af den samlede carotenoidkoncentration i hjernen. Det menes at give antioxidante og antiinflammatoriske egenskaber, som hjælper med at beskytte hjernen. Et studie fra 2021 viste, at ældre mennesker som spiste enten avocado eller guacamole havde væsentligt bedre kognitive færdigheder end dem, som ikke spiste det. Det var især hukommelsen, som var forbedret efter indtag af avocado.

Konklusionen må derfor være, at avocado er en særdeles god ting at indtage, hvis man gerne vil have en sund krop på mange områder.

Man skal altså ikke lade sig skræmme af kalorieindholdet, som ifølge Harvard University er på 240 kalorier for en mellemstor avocado.

Læs også

Hvor ofte skal du vaske håndklæder og sengetøj? Svaret vil nok overraske dig

 

Dagens Gossip