Det vidste du ikke: Derfor skal du drysse kanel på din mad

Foto: Shutterstock Kanel

Et drys kanel er ikke kun godt for risengrøden, men kan hjælpe mavens fordøjelse, viser ny forskning.

Når maven føles tung og udspillet, så kan en ganske lille smule kanel hjælpe på fordøjelsen. Det viser ny forskning, skriver Daily Mail.

Det er en gruppe australske forskere, der har undersøgt kanels effekt mod mavesmerter, og kanelen virker ved at sænke temperaturen i maven.

Ved at tilføre kanel i kosten kunne forskere se, at temperaturen i mavesækken faldt med to grader, og det er dette temperaturfald, der er med til at berolige maven. 

 

Læs også

Det vidste du ikke om den blege grøntsag: Derfor skal du spise masser af blomkål

 

Et gammelt trick fra Mellemøsten

I Danmark og Norden forbinder mange kanel med juleknas, men i Mellemøsten og under varmere himmelstrøg bruges kanel flittigt i stærke retter af netop denne årsag, forklarer Dr. Jian Zhen Ou fra RMIT Universitetet i Melbourne:

- Det er ikke så underligt, at kanel bruges flittigt i retterne i varmere regioner, hvor krydderiet giver folk en fornemmelse af nedkøling, siger han.

Inden man får lyst til at tømme kaneldåsen ned i gryderetten, så skal man lige være ekstra opmærksom. Fødevarestyrelsen anbefaler, at man som voksen indtager maksimalt 2 gram kanel om dagen, imens børn kun må indtage 0,5 gram om dagen.

I almindelig kanel findes et stof kaldet kumarin, og i meget store mængder kan indtaget af kanel giver leverskader. 

 

Læs også

10 grunde til at du skal drikke vand med citron

 

 

Dagens Gossip