Dette sker med din krop, hvis du spiser 3 dadler hver dag

Skrevet af Ane Sørensen

06/04/2016

Mest læste i dag

Dadler bliver sommetider undervurderet og kun betragtet som søde sager. Men der er faktisk mange sundhedsmæssige fordele ved at spise dadler. Her er en håndfuld.

Dadler hjælper leveren.

Kemikalier i din mad kan påvirke din levers funktion og i værste fald forringe den. Men dadlerne hjælper din lever med at klare de daglige gøremål. Dadlerne hjælper med at regulere og reducere mængden af leverfibrose, og de kan derfor være nyttige i forbindelse med sygdomme som skrumpelever.

Lindrer mavepinen.

Dadler hjælper mod forstoppelse og mavepine. Deres rensende effekt gør desuden dadlerne til en fantastisk sikkerhedsforanstaltning mod tarmkræft.

Læs mere: Bæralliance med vanille

Dadler er gode for hjertet.

Dadler er fantastiske for dit hjerte. På grund af det høje indhold af kalium i frugt, medvirker dadlerne til at modvirke hjertekarsygdomme. Samtidig kan dadlerne reducere LDL-kolesterol, der er en risikofaktor for slagtilfælde og hjerteanfald.

Mindsker smerter.

Magnesium i dadler er med til at mindske smerter og hævelse. Det har også antibakterielle egenskaber og reducerer infektioner i kroppen.

Læs mere: Mandelkurve med chokolade og bær

Beskytter øjnene.

Der er meget A-vitamin i dadler. Det hjælper din hornhinde med at regenerere og beskytter øjnene. Dadler indeholder også næringsstoffer, der hjælper dine øjne til at bortfiltrere skadelige UV-stråler.

Den perfekte snack.

Sammen med et par nødder er dadlerne den perfekte eftermiddagssnack. Sukkeret i dadlerne giver dig et energiboost, som holder længere med fedtet fra nødderne og får dig til at føle dig mæt.

 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: