Derfor må du aldrig træne, når du er sur

Træning, når du er vred, er no go!

Det er bedre at tælle til 10 end løbe en tur, hvis man er i et ondt humør, advarer eksperter.

Det kan tredoble risikoen for et hjerteanfald, hvis man forsøger at komme vrede til livs ved at træne hårdt.

Sådan lyder advarslen fra eksperter ud fra resultaterne af et verdensomspændende forskningsstudium, skriver The Guardian

At være vred kan i sig selv fordoble risikoen for et hjerteanfald, men når man kombinerer det med hård træning, bliver risikoen endnu større. 

Ifølge eksperter viser studiet, der er det mest omfattende af sin art, at der er en væsentlig forbindelse mellem kroppen og ens sindstilstand. Studiet er offentliggjort i det medicinske tidsskrift Circulation. 

Læs også

Kroppen advarer dig 1 måned før et hjerteanfald - disse skjulte tegn bør alle kende til

Forsøgspersonerne i studiet fordoblede risikoen for et hjerteanfald inden for en time, hvis de var vrede eller fysisk udmattede. Risikoen var tre gange så stor, hvis de både havde været vrede eller oprørte og samtidig dyrkede hård motion.

- Jævnlig fysisk aktivitet har mange helbredsmæssige fordele blandt andet forebyggelse af hjertesygdomme, så det skal man fortsætte med. Men vi vil anbefale, at en person, som er vred eller oprørt og vil træne for at rase ud, ikke går ud over deres normale rutine og træner ved ekstrem intensitet, siger hovedforfatter på studiet, Dr. Andrew Smyth.

Forskerne analyserede data fra 12.461 patienter fra 52 lande med en gennemsnitsalder på 58 år. Patienterne udfyldte spørgeskemaer om, hvad de havde gjort i timen op til, de fik et hjerteanfald.

Læs også

Kvinde advarer om faren ved tørshampoo, efter hun begyndte at tabe håret

13 procent af dem havde været fysisk aktive, mens 14 procent var vrede eller oprørte. Forskerne har renset resultatet for andre risici som eksempelvis rygning, alder, overvægt, højt blodtryk og andre helbredsproblemer.

Resultaterne får Dr. Barry Jacobs, der er leder af adfærdsvidenskab ved Crozer-Keystone family medicine residency programme påpeger, at studiet beviser en forbindelse mellem sind og krop.

- Overdreven vrede kan under uheldige omstændigheder medføre et livstruende hjerteanfald. Vi bør alle praktisere mental wellness og undgå at lade temperamentet løbe af mes os. Folk, der er i risikogruppen for hjerteanfald, bør undgå alle former for ekstremt emotionelle situationer, siger han.

 

Dagens Gossip