Dyrlæger advarer veganerer om at give deres katte plantebaseret kost

Foto: Shutterstock.com

Hvis man selv har valgt at blive veganer, skal man ikke forsøge at præge ens kæledyr med den samme livsstil, medmindre man har en kanin. Dyrlæger advarer nemlig veganerer mod, at de ikke giver katte en plantebaseret kost.

Der er bestemt ikke noget at sige til, hvis en person vælger at blive veganer og dermed undlade at spise kød og andre animalske produkter.

Det kan dog blive et problem, hvis personerne vælger at bestemme, at andre personer eller dyr skal gøre det samme.

Særligt er det et problem, hvis en veganer vælger at ens kat også skal være veganer, og dermed kun fodrer katten med en plantebaseret kost. Det er nemlig tilfældet hos nogle, men det er slet ikke godt for katten.

Læs også

Tina var opslugt af sin mobil i Føtex-køen: Kiggede straks op, da hun overhørte dette

Dyrlæger er nu gået ud for at advare mod, at mennesker forsøger at præge deres kæledyr med deres egne veganer-vaner, da det rent faktisk kan ende med at blive dødeligt.

Dyrlægerne forstår udmærket, at man som menneske vil tage et valg om at leve af plantebaseret kost, og selvom man gør det af den bedste tanke, så skal man lade være med at give sin kat en plantebaseret diet.

“Jeg forstår bevægelsen mod socialt accepteret mad, men folk er nødt til at træffe disse socialt-informerede valg med interesse for dyrets helbreds, og ikke for mennesket,” lyder det fra Dr. Richard Gowan, der er dyrlæge hos The Cat Clinic i Melbourne.

“Jeg tror ikke, at der er mange mennesker, der vil fodre deres med vegansk kost. Jeg tror de fleste katteejere er kloge nok,” lyder det fra dyrlægen.

Katte vil sultes ihjel

Ifølge det australske nyhedsmedie News.com.au, så vil katte ende med at dø af sult, hvis man giver dem en plantebaseret kost. Det skyldes, at katte ikke har de rette tarmenzymer til at nedbryde planter, og dermed vil det der ryger ned i deres mavesække ikke blive bearbejdet.

Resultat vil derfor være, at de vil dø af sult.

Der findes enkelte virksomheder, der producerer plantebaseret kattemad, og selvom katte ikke vil dø af sult, hvis de spiser det produkt, så viser forskningen ingen beviser for, at kattene vil optage nok næring.

Derfor vil mange katte på den plantebaserede kost risikere at lide af vigtig næring, hvilket i sidste ende kan koste dem livet. Det fortæller forsker Dr. Sarah Zito fra den britiske dyreværnsorganisation RSPCA.

Læs også

Slip af med smerter i lænden på få minutter - med denne effektive øvelse

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip