Dyster udmelding fra WHO: Corona kan blive endemisk

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

I øjeblikket er coronavirussen en pandemi, men WHO advarer mod, at virussen kan blive en endemi.

I snart et år har vi levet med en en coronavirus, der startede ud om en epidemi, og som sidenhen voksede sig til en pandemi.

Nu melder WHO sig på banen, og de frygter, at virussen kan udvikle sig til en endemi, som kort sagt betyder, at vi skal leve med den alt altid.

Læs også

Dansk musiker bekræfter skilsmisse: "Det er rigtigt"

Det britiske medie The Guardian skriver, at chefen for WHO’s strategiske og tekniske rådgivende gruppe for smitsomme trusler, David Heymann, fortæller, at virussen kan ende med at blive en permanent trussel, vi ikke kommer til at slippe af med.

Heldigvis mener professoren dog også, at vi har så gode redskaber, at vi nok skal lære at leve med covid-19, selvom den ikke forsvinder permanent.

“Virussens skæbne er at blive endemisk, også selv om vaccinerne begynder at blive rullet ud i USA og Storbritannien. Det samme er tilfældet for fire andre coronavirusser i verden, og de vil blive ved med at mutere og reproducere sig selv i menneskers celler,” fortæller han til The Guardian ifølge Ekstra Bladet og fortsætter:

“Men heldigvis har vi redskaber til at redde menneskeliv, og kombineret med et godt sundhedssystem lærer vi også at leve med covid-19,” siger han til mediet.

Hvis covid-19 skulle gå hen og blive endemisk, så vil den formentlig ikke udgøre en særlig stor trussel i fremtiden på grund af vacciner.

Læs også

Halvdelen af danskerne vil gøre det forbudt

 

 

 

Dagens Gossip