Ekspert advarer: Derfor bør du ikke sidde på toilettet i mere end 5 minutter

Foto: Shutterstock

Ifølge flere eksperter, gør du noget forkert, hvis du bruger mere end fem minutter på toilettet.

Forskning fra Topss Tiles viser, at briter bruger omtrent 3,5 timer om ugen på toilettet. Dette er opdelt i ture på toilettet, der har en gennemsnitlig varighed på fem minutter, som de har mellem fire og syv af pr. dag.

Læs også

Skolestart forude: Mor forbereder sin lille søn på skoleskyderi

Hvis du mener, at fem minutter i gennemsnit lyder en kende voldsomt, da det ikke er altid, det behøver at tage lang tid, og især ikke for mænd, er der en god grund til det. Briterne bruger nemlig en del tid på deres telefoner, skriver LADbible.

Det kan der være mange årsager til, men som udgangspunkt skyldes det, at det er ét af få steder, hvor man har privatliv. Ligeledes er det også usandsynligt, at folk stiller spørgsmålstegn ved, at du bruger lang tid på toilettet.

Langt de fleste har brug for lidt tid for sig selv i løbet af dagen, hvorfor mange godt kan lide at tilbringe lidt ekstra tid på toilettet, for at få ro på i en travl hverdag.

Nu advarer en række eksperter dog om at bruge for lang tid på toilettet. Bruger du lang tid på toilettet, er det nemlig med til at øge risikoen for, at du får hæmorider.

Hvis du læser dette, mens du sidder på toilettet, og du allerede har siddet derude i fem minutter, er det måske på tide at komme videre.

Ifølge Mayo Clinic kan det, at du sidder lang tid på toilettet eller virkelig presser, for at få noget ud, øge din risiko for at få hæmorider, hvilket kan være meget smertefulde.

Hvis du sidder og presser for længe, kan det lægge tryk på venerne omkring hullet, hvilket kan forårsage flere forskellige sundhedsproblemer, hvorfor du naturligvis skal undgå dette.

Heldigvis vil de fleste af disse negative virkninger gå i sig selv med tiden. Det er dog ikke altid, at det er tilfældet, hvorfor du kan være tvunget til at tage en tur til lægen.

Risikoen for, at du bliver ramt af hæmorider, stiger i takt med, at du bliver ældre. Hvis du ikke er synderligt fysisk aktiv, øges risikoen også, hvorfor en aktiv livsstil bestemt er værd at stræbe efter.

Derudover er det også en fordel, hvis du har en sund diæt. Uden at det bliver alt for detaljeret, så bør du prioritere en fiberrig kost, da det vil medføre, at du skal gøre en mindre indsats på toilettet.

Læs også

9-årig ville hjælpe sin mor med indkøbslisten: Har rørt folk til tårer

Har du været på toilettet i fem minutter, uden at der er kommet noget ud, kan det være et tegn på, at du ikke bevæger dig nok. I et sådant tilfælde bør du derfor skrue op for mængden af motion.

 

Dagens Gossip