Eksperter slår alarm: Ny trend får folk til at hælde cola ud over sig selv

Den seneste trend til at få ekstra kulør på kroppen er decideret farlig, advarer eksperter.

Er man typen, der nemt suger solens stråler til sig og lægger sig nøgen på solvognen, så snart solen titter frem bag skyerne, så kender man sikkert også de små fif til at blive hurtigt brun. 

Du ved, hvordan man hurtigt får mere farve ved hjælp af specielle cremer eller spejlblanke overflader.

Men på det seneste har en ny trend bredt sig på de sociale medier, som er mindre harmløs end de ovenstående. Det er blevet populært at hælde cola på huden for at få kulør. Men det er en rigtig dårlig ide at hoppe med på bølgen.

Flere bruger cola som sololie, fordi den klistrede og søde drik får solstrålernes til at virke hurtigere, og huden får en mere bronze- eller karamelfarvet nuance. 

Læs også

8 overraskende tricks med kokosolie, som din krop vil takke dig for

Men hudeksperter advarer mod at hælde cola på huden, da det får solen til at 'stege' huden og kan forårsage farlige forbrændinger.

- Selvom nogle føler, at cola kan gøre processen med at slikke sol nemmere og hurtigere, så er det farligt, og jeg anbefaler, at man holder sig langt fra det, siger dermatolog Joshua Zeichner til magasinet Allure.  

Colaen har nemlig et meget lavt ph-niveau, og syren i den søde drik fjerner effektivt døde hudceller, hvilket gør huden mere modtagelig overfor solens UV-stråling, der som bekendt kan forårsage cancer

Læs også

Chef i Rema raser over kunde: 'Du fik min kassemedarbejder til at bryde grædende sammen'

Dermed øger man risikoen for at blive solskoldet. 

Selv Coca-Cola i England har officielt advarerede brugere om at hælde cola på kroppen:

- Selvom vi elsker Coca-Cola, så kan vi virkelig ikke anbefale, at man bruger det på den måde. Der er ingen solbeskyttelse i - det er jo en drink, skriver firmaet på sin hjemmeside. 

Mere end 2.000 danskere får konstateret modermærkekræft hvert år. 

Alexanders fidget spinner eksploderede pludseligt - nu advarer han andre

Dagens Gossip