Elise advarer efter groteske forbrændinger på hals og arme: 'Det må ikke ske for andre’

Emil Ryttergaard

377 uger siden

|

02/05/2017
Sundhed
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Det skulle blot have været en hurtig smuttur i solariet efter en hård omgang yoga. Men for Elise Nguyen endte turen i solarium med svære forbrændninger på kroppen.

Dagens topnyheder

For mange er det et hurtigt skud velvære og skøn selvforkælelse, selvom at det er skadeligt for huden og en af de helt store syndere i kampen mod hudkræft. 

For Elise Nguyen fra den amerikanske stat Wisconsin endte en tur i solarium med store forbrændinger på huden, da hun ville gå lægge sig under den kunstige sol for at undgå at blive solskoldet på en bryllupstur til Jamaica få dage senere. 

Inden yogatimen smurte kvinden sig ind i æteriske olier, som hun glemte alt om efter den storsvedende yogatime, da hun lagde sig ind i solsengen. Men efter de turen under de kraftige uv-lamper fik hun store brandskader, som hun sidenhen har delt i et Facebook-opslag

- Den næste dag kunne jeg mærke, hvordan at min hud blev irriteret, der hvor jeg havde smurt mig ind i olie. Jeg troede først at det var på grund af overfølsomhed for et nyt skyllemiddel. en over de næste par dage fik jeg store bylder på grund af et kemisk brandsår, skriver Elise Nguyen. 

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Det viste sig, at der på flasken stod en meget lille advarsel, hvor at man ikke måtte udsætte huden for direkte sollys i op til 12 timer efter indsmøring. 

Derfor har Elise Nguyen nu advarer alle om at påsmøre olien, inden man går i solarium - en advarsel, der siden 25. marts er blevet delt over 140.000 gange på Facebook.

- Jeg skylder ikke skylden på firmaet bag olien, da det var min egen åndssvage skyld. Så husk at læs, hvad der står på flasken, inden du kommer det på huden. Jeg vil ikke have at det skal ske for andre. Det har været et helvede, skriver Elise Nguyen.

Læs og se selv hele Elise Nguyens opsigtsvækkende opslag på Facebook her: