Emilys video er set 4 millioner gange: ‘Du har båret autostolen den forkerte vej’

For nybagte forældre er dagligdagen med et lille barn ofte fyldt med hårde løft for kroppen. Men nu har en mors trick til at bære autostolen ergonomisk korrekt spredt sig på nettet.

For nybagte forældre er det ingen dans på roser at skulle være ansvarlig for familiens nyeste medlem. 

Der skal ammes og knyttes bånd, mens man skal have husholdningen derhjemme til at hænge sammen. Og så er der køreturene i bilen, hvor babyen skal sidde i autostolen på bagsædet og være spændt fast på korrekt vis.

Det er mildest talt lidt af en videnskab at være far og mor - og gøre det hele rigtigt.  

Lige præcis autostolen er bestemt ikke nem at bære rundt på, og med utallige og gentagne løft kan nybagte forældre hurtigt få problemer med ømme muskler og ryg, hvilket har fået moderen og kiropraktoren Emily Puente til at lave en smart selvhjælpsvideo på Facebook, som lige nu spreder sig som en steppebrand.

Læs også

Mor taber i retten: Rikke skal betale 5.000 kroner for at dele foto af datters blotter

Her viser den nybagte mor fra byen Mansfield i staten Texas, USA, hvordan man skal gribe fat i autostolen på korrektvis. Den må endelig ikke hænge løst i albuen, som mange gør. 

I stedet skal man nærmest sno armen igennem håndtaget og gribe stolens underkant.

- Det gør ikke ondt i skulderen, det gør ikke ondt i hoften og du slipper for at svinge dit knæ, som hvis du havde to børn, siger Emily Puente i videoen. 

Læs også

Chef i Rema raser over kunde: 'Du fik min kassemedarbejder til at bryde grædende sammen'

Videoen er kun to måneder gammel, men er allerede blevet set over fire millioner gange på Facebook og delt mere end 52.000 gange. 

Det er dog ikke ved alle autostole, at tricket virker, og hvis man stadig oplever smerter ved at løfte med teknikken, så anbefaler Emily Puente, at man går til lægen og for tjekket kroppen igennem.

Se selv det smarte løftetrick herunder.

Tigerspring

Begrebet Tigerspring forsøger at definere de udviklingsspring, som et lille barn gennemgår i løbet at det første år af barnets liv - og lidt til. Læs om alle springene her.

Skostørrelser til børn

Når du køber sko til dit barn, så skal du være opmærksom på, at skostørrelser til babyer og børn kan variere en del fra mærke til mærke.

Dagens.dk har lavet en liste over skostørrelser for børn og babyer, så du kan købe de rigtige sko til dit barn.

Børnepenge

Hvornår er man berettiget til børnepenge? Og hvor meget kan man få udbetalt? Der er forskellige regler på området, og her kan du læse om beløb, krav og retningslinjer.

Børnesange

Herlige sange til de små rollinger. Dagens.dk har samlet teksterne på de mest populære danske børnesange til underholding og inden sengetid.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip