Er din chef også vanvittig? Disse 10 jobs tiltrækker flest psykopater

Nogle jobs tiltrækker i den grad psykopater. Foto: Shutterstock

Det er ikke altid let at spotte folk med psykopatiske træk, men ens arbejde kan afsløre, om man måske er lidt psykopat.

Når chefen råber og skriger, løfter pegefingeren eller ringer midt i helligdage med en vanvittig opgave, så er der nok mange, der har tænkt tanken: 

- Han er jo total psykopat.

Men faktisk så er der nogle brancher og jobs, der decideret  tiltrækker eller understøtter folk med psykopatiske og afvigende adfærd. Det mener psykologen og forfatteren Kevin Dutton, der har fundet 10 jobs og professioner, som tiltrækker flest psykopater.

10. Embedsmænd
Psykopater er gode til at håndtere kriser og kan holde orden og system i selv svære situationer. Derfor er der mange embedsmænd, der har psykopatiske træk. Deres højtudviklet, logiske tankegang og manglende empati gør det let for dem at udvikle en kontroversiel lovtekst eller sagsbehandle og bestemme over andre menneskers skæbne.

Læs også

Mand ringede panisk til politiet: ‘Jeg bliver forfulgt af et stort svin’

9. Kok
Der er kaos i et køkken, hvor at arbejdet ikke altid kan planlægges, og den form for energisk miljø er fantastisk for psykopater. Det kan godt være at maden, der laves ude i køkkenet smager fantastisk, men det er meget sandsynligt, at kokken er bindegal.  

Pyskopater elsker det kaos, der opstår i køkkenet, og derfor er det oplagt at blive kok. Foto: Shutterstock

8. Præst
Det kan godt være, at det er guds ord, der bliver frembragt under barnedåben og konfirmationen, men præster og psykopater går hånd i hånd. Præsters formaninger og muligheder for at påvirke andre mennesker er et typisk psykopatisk træk. Samtidig giver autoriteten i den hvide præstekrave indsigt i andre mennesker fortrolige hemmeligheder og tanker, hvilket er rent lørdagsslik for psykopater.

7. Politibetjent 
At kunne tænke roligt og klart, mens en rocker står og spytter en i ansigtet kræver is i maven, og derfor er det godt at være en smule psykopatisk, hvis man vil være iklædt en politiuniform.

Selv blandt politifolk kan der gemme sig en psykopat. Foto: Scanpix

6. Journalist
At kunne indsmigre sig hos andre mennesker og få dem til at udlevere sig selv til alle andre er en sjælden gave. Derfor er psykopater draget til journalistfaget, hvor de kan benytte deres evner til at klemme informationer og historier ud af andre mennesker.

 

Kirurgens store ego og høje tanker om sig selv

5. Kirurg
Det kræver fuldstændig rolige hænder, når patienter er lige ved at dø på operationsbordet, og den form for pres er lige sagen, hvis man er psykopat. Når man ligefrem står med folks liv og fremtid i hænderne, så kan man ikke være mere vigtig og det oppustede selvbillede elsker psykopater at spejle sig i.

4. Sælger
 Hvad enten at det er et avisabonnement, en billigere bilforsikring eller den store parabolpakke med 1000 tv-kanaler, så sidder der uden tvivl et par psykopater klar til at sælge dig lidt af hvert. 

Der er garanteret psykopater blandt de bedste sælgere.  Foto: Shutterstock

Jobbet er 100 procent egocentreret, da lønnen afhænger af, om sælgeren får solgt noget og flyttet penge fra andres hænder og ned i egen lomme. Uanset hvad der skal sælges, så er det ikke en dårlig ting at være psykopat, når man skal sælge.

3. Ansatte i mediebrancen
Mediebranchen er et slaraffenland for psykopater. Man skal være den bedste af den bedste for at levere troværdige nyheder hver dag på enten radio eller fjernsyn og den vanvittige narcissisme, som jobbet medfører går hånd i hånd med de fleste psykopater. 

Læs også

Sophie fik taget billede af datter på ferie: Da fotografen ser billedet, spotter hun farlig sygdom

Samtidig skal  også kunne forme deres følelser og tænke hurtigt, når de skal ændre stemme eller mimik, når man går fra gode til dårlige nyheder.

2. Advokater
Om sagen er god eller dårlig, så skal advokaten nok få sin løn, og det er nemlig den tankegang, der også sikrer at de jakkesætklædte advokater kan udnytte deres personlighedsmæssige forstyrrelse og næsten være ublu i deres personlighedsforstyrrelse.

Hvad enten der er tale om advokater, der skal stå i retssagen foran en dommer eller indgår i fortrolige virksomhedsaftaler, så er psykopaterne blandt de mest skattede medarbejdere.

1. Direktør
Det mest attraktive for en psykopat er at være den store chef. Bossen, direktøren og den store høvding, som har hele stammen til sin disposition. Når han selv fejler, er det enten medarbejderne eller den øverste topledelse, der kan få skylden og på den måde har psykopaten carte blanche til at ringe og forstyrre sin medarbejdere midt i ferien eller sende mails i et væk. 

Sjove historier - Du må ikke gå glip af disse sjove historier. Vi har samlet dagens mest pinlige nyheder her.

 

Dagens Gossip