Far i chok over skadestuen i Køge: Hvordan kunne I overse min søns brækkede skinneben?

Foto: Privat

Skadestuelæge i Køge mente ikke, der var grund til at tage et røntgenbillede. Derfor gik lille Edvard rundt med et brækket ben i flere dage.

To-årige Edvard var ganske uheldig, da han lørdag den 20. august gled på et glat gulv i familiens hjem i den sydsjælladske by Rønnede, hvor den lille dreng i faldet fik sit ben ind under sig selv.

Hans forældre, Peter Broholm og Færch Broholm, ringede til lægevagten, og her lød meldingen, at de skulle give deres søn et par smertestillende piller.

Børnepanodilerne prellede af på lille Edvard, og derfor tog den sydsjællandske familie hen til skadestuen på Sjællands Universitetshospital Køge.

Læs også

Sygehus syltede Gabrielas fødsel i tre dage: "Det er normalt, at vi sender fødende kvinder hjem"

 

Her lød meldingen fra en læge, at det ikke var nødvendigt at røntgenfotografere lille Edvards ben. Det skriver sn.dk.

Peter Broholm skriver i et opslag på Facebook, at lægen var hurtig til at komme frem til sin konklusion - der var ikke tale om reel undersøgelse, lyder det fra den utilfredse far på det sociale medie.

Lægens vurdering betød, at forældrene tog deres søn med til egen læge, og bagefter fulgte endnu et besøg hos skadestuen. 

Et røntgenbillede afslørede et benbrud på den jamrende dreng, der omkring 48 timer siden sit fald fik gips på sit brækkede skinneben. 

Foto: Privat

Hjemme hos familien i Rønnede er man rystede over lægen og den travlhed, de oplevede på Akutafdelingen.

Til SN.dk forklare den ledende overlæge Dan Brun Petersen, at man over telefonen har beklaget forløbet til familien. 

Foto: Privat

Den pågældende læge overvejede ikke et muligt brud, da Edvards smerter ikke var koncentreret ét sted, men var at finde flere steder fra hofte til hæl på den lille dreng.

Sagen kan nu blive en del af undervisning på afdelingen, så lignende episoder ikke kommer til at opstå i fremtiden, forklarer Dan Brun Petersen til det regionale nyhedsmedie. 

 

 

 

 

Dagens Gossip