Forældre er knust: Retten siger, at 8 måneder gamle Charlie skal dø

Ninna Andreasen

378 uger siden

|

13/04/2017
Læger har nu rettens ord for, at de må stoppe behandlingen af et dødeligt sygt spædbarn – selvom forældrene ønsker at prøve at redde ham.

Dagens topnyheder

Afgørelsen i en sag om en syg baby vækker netop nu stor opsigt i Storbritannien.

Forældrene Connie Yates og Chris Gard fra London ønsker, at læger skal fortsætte behandlingen af deres søn Charlie på otte måneder. Nu har lægerne fået lov til at standse behandlingen mod forældrenes ønske. Det skriver BBC.

Specialisterne på Great Ormond Street Hospital mener, at drengen har en irreversibel hjerneskade og bør flyttes til afdelingen for smertelindring. Det betyder, at han kun får medicin til at dække sine smerter og ikke til at forsøge at bedre hans tilstand.

Forældrene er efter eget udsagn knuste over rettens afgørelse og vil anke. Hospitalet vil fortsætte med behandlingen, indtil der er kommet en afgørelse af anken.

I afgørelsen af sagen sagde dommeren, at han traf beslutningen med et tungt hjerte, men også med en stærk overbevisning om, at det var bedst for barnet. Han roste også forældrene for deres modige og værdige kamp for deres søn.

- Jeg håber, at de med tiden vil acceptere, at det er i Charlies bedste interesse at lade ham få fred og ikke udsætte ham for mere smerte og lidelse, sagde dommeren.

Chalie blev født den 4. august. Han lider af en genetisk sygdom, som medfører skader på de genetiske byggesten, der giver cellerne energi. Sygdommen medfører svaghed i musklerne og hjerneskader.

Forældrene har siden kæmpet for at finde behandling til drengen. Der er blandt andet samlet over 1,25 millioner pund – svarende til cirka 11 millioner kroner – ind fra over 80.000 donorer.