Forskere: Fremmede bedømmer dig på disse 2 kriterier, når de møder dig første gang

Emil Ryttergaard

356 uger siden

|

27/09/2017
Når du møder en ny person, så er der kun to ting, som du med det samme lægger mærke til, viser ny forskning.

Dagens topnyheder

Man har kun en chance for at gøre et godt førstehåndsindtryk. 

Sådan tænker mange sikkert, og hvad enten man skal til eksamen, en jobsamtale eller til en date, så tager man gerne sit pæne tøj på, sikrer at man har god ånde, og gør sig selv præsentabel. 

Men faktisk så viser det sig, at der kun er to ting, som folk tænker, når de møder dig for første gang, viser ny forskning, skriver Independent. 

Amy Cuddy, der er professor i psykologi ved det amerikanske universitet Harvard, har forsket i førsthåndsindtryk i mere end 15 år, og hun kan afsløre, at folk stiller sig selv to spørgsmål første gang de møder en ny person. 

Kan jeg stole på denne person, og kan jeg respektere denne person? 

Psykologer referer til disse træk som varme og kompentence, hvor at man skal kunne svare ja til begge spørgsmål for at kunne stole på nogen og engagere dem i et nyt møde. 

Særlig i forbindelse med forretning og handel, er der mange der tror, at deres evner og de gode resultater er nok til at sikre, at de kan få en ordre i hus. Men det er forkert, påpeger Amy Cuddy. 

- Fra et evolutionært synspunkt, så er det meget vigtigere for vores overlevelse at vi ved, at en person gør sig fortjent til vores tillid, siger hun til Independent.   

Mange nyuddannede folk i forretningsverdenen tror, at deres uddannelse og evner er nok til sikre dem et job, og derfor håber de over fester eller receptioner, spørger ikke om hjælp eller og generelt virke som ‘kolde’ og svære at engagere med. 

- Hvis du prøver at påvirke en som ikke stoler på dig, så kommer du ikke særlig langt. I stedet kan du faktisk vække unødig mistro, da du i stedet virker manipulerende, siger Amy Cuddy til avisen. 

Faktisk er der en række tricks fra forskningens verden, som du kan udnytte, hvis du gerne ville have folk til at reagere positivt på dig til jeres første møde. 

Hvis du subtilt spejler andres personlighed, og drikker, når de gør, gestikulerer på samme måde og generelt efteraber deres små personlige træk, så vil nye personer være tilbøjelige til at kunne lide dig mere. 

I forbindelse med at spejle følelser, så gælder det om at sprede positive følelser. Forskere kalder følelsesafsmitning, hvor man kan gøre andre glade ved selv at smile, grine eller dele positiv, følelsesmæssig energi. Så vær glad , hvis du vil efterlade et positivt indtryk. 

Det er også vigtigt, at kunne fejle og være menneske. Hvis folk ved at du er dygtig og har fastslået det, så gør det ikke noget, hvis du har en plet på slipset eller spilder et glas vand. Faktisk vurderer folk dig mere positivt, hvis de kan se, at du også kan fejle, så vær ikke bange for at komme til at kvaje dig en gang i mellem. 

Har du hård mave? Magisk 'bæ-knap' på kroppen får dig til at skide med det samme