Forskere om coronasmitte: Højde kan spille en rolle

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ifølge forskere fra både Norge, England og USA, så kan højde meget vel spille en rolle i, om du bliver smittet med coronavirus eller ej.

Vi har lært rigtig meget om coronavirussen i løbet af det seneste halve år, men der er fortsat meget, som vi endnu ikke ved om virussen, der kom til fra Hubei-provinsen i Kina.

En af de ting forskere nu er ved at undersøge, er om hvorvidt menneskers højde spiller en rolle i, hvor stor sandsynlighed der er for, at man bliver smittet med coronavirus.

Læs også

Kærestemiddag gik fuldstændig galt: Nu skal 29-årig i fængsel

De seneste undersøgelser viser, at der er stor sandsynlighed for, at det er tilfældet.

Ifølge DailyStar, så viser data fra 2.000 mennesker i USA og England, at mænd der er over 1.82 centimeter, har dobbelt så stor sandsynlighed for at blive diagnosticeret med coronavirus.

Samme er tilfældet for kvinder

Mediet skriver også, at forskere fra England, Norge og USA beretter om, at det samme kan være tilfældet med kvinder. Dataen for kvinder er dog meget lille, og derfor kan de ikke endegyldigt afgøre, hvorvidt det er tilfældet eller ej.

Eftersom studiet er et såkaldt observationsstudie, er der heller ikke endegyldige beviser for, at flere høje mænd bliver smittet end lave mænd. Dog har forskerne en forklaring på, hvorfor det kan være tilfældet.

Eftersom coronavirussen kan hænge i luften efter et nys eller et host, så vil personer der er høje, typisk have større sandsynlighed for at indånde virussen, mens lavere personer kan ‘gå under’

Du kan læse om hele undersøgelsen her 

Læs også

LIGE NU: Coronaudbrud på slagteri - stor stigning

 

 

 

Dagens Gossip