Han lavede planken hver dag i en uge: Her er resultatet

Henrik R

2 uger siden

|

06/07/2024
Sundhed
Foto: Shutterstock.com
Planken er en simpel øvelse, der ofte indgår i de bedste mavetræningsprogrammer. Men hvad sker der, hvis man holder en stærk planke hver eneste dag i en uge? En fitnessredaktør besluttede at finde ud af det.

Dagens topnyheder

Det viser sig, at man ikke behøver at holde en planke så længe, som man måske tror for at opnå resultater.

En forsker foreslår ifølge News.Yahoo.com, at det kun er nødvendigt at holde stillingen i 10 sekunder for at træne sin core. Planken er en isometrisk øvelse, der er designet til at styrke kroppen under stilstand, mens kroppen arbejder imod tyngdekraften for at holde positionen.

Planken er en begyndervenlig øvelse med adskillige variationer, der kan hjælpe med at opbygge styrke i kernen. Nøglen til en perfekt planke er at opretholde den korrekte form.

Hvis man er ny til øvelsen eller vender tilbage til træning efter en skade, er det en god idé at konsultere en personlig træner først.

Efter en uge med daglige planker blev der draget nogle interessante konklusioner.

Selvom deltageren i eksperimentet ikke fik synlige mavemuskler, følte han, at hans core alligevel var blevet stærkere. Planken hjalp også med at forbedre hans coreaktivering under løb, pilates og gåture med hunden.

Dette forbedrer præstationen og hjælper med at løbe, gå og styrketræne med en bedre holdning.

På trods af udfordringens succes bemærkede deltageren, at hans ryg havde det bedre med andre øvelser end planken.

Har du lavet planken før, og hvor længe holder du den normalt?