Har du hård mave? Magisk 'bæ-knap' på kroppen får dig til at skide med det samme

Skrevet af Henrik R

12/07/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du har svært ved at komme af med din afføring, så findes der en smart genvej, der med det samme sætter gang i tarmene.

Dagens topnyheder

Du har følt det hele dagen, og selvom at der var chili con carne til frokost i kantinen, så kan du bare ikke komme af med din oppustede mave. 

For inde bag maven rumler det rundt i tarmene, og det ville være skønt, hvis du kunne smutte ud på porcelænstronen og give den gas. Men det vil ligesom ikke ud. 

Hvem kender ikke det?

Men faktisk findes der et smart trick, der ikke involverer absurde mængder kål eller flere liter espresso, men i stedet et helt bestemt punkt på kroppen, der passende kan kaldes for 'den brune knap’.

Magisk knap mod hård mave

Det ‘magiske punkt’ sidder cirka tre fingres brede under navlen, hvor man med et fast tryk med tre fingre kan sætte gang i processen og komme på tønden. 

Det lyder skørt, men faktisk så er punktet velkendt indenfor akupunkturens verden, hvor tryk på punktet kan afhjælpe mavekramper, menstruationssmerter og forstoppelse. 

Knappen aktiveres ved, at man samlet tre fingre og trykker med et fast tryk på punktet i et par minutter, mens man tager et par dybe indåndinger. 

Men inden du trykker på den brune knap, så det er en god ide, at have et toilet i nærheden, for ellers kan det gå frygtelig galt.

Ved et måle med dine egne fingre kan du finde din egen 'bæ-knap'.