Har du pludselig fået små huller i tøjet? Så skal du straks reagere

Huller, som disse kan være tegn på, at du har små ubudne gæster. Foto: Shutterstock.

Årsagen til hullerne er klammere, end du regner med.

Først opdager du et lile hul i cowboybukserne og tænker, at du nok har revet dig på noget. Men så opdager du, at der også er et lignende hul i din bluse og andet af dit tøj.

Det kan selvfølgelig være, at du er ekstremt klodset, eller at der er en skarp kant i din vaskemaskine, men det er mest syndsynligt, at du har fået besøg af skadedyr. 

Det lille skadedyr møl spiser nemlig af dit tøj og laver derved små irriterende huller, skriver Søndagsavisen.

Og selvom du gerne ville skyde skylden på andre for at have belemret dig med møl, så er det formentlig din egen skyld, at møllene er flyttet ind hos dig, forklarer formand for Brancheforeningen for Skadedyrsfirmaer samt teknisk chef i Rentokil Skadedyrskontrol, Claus Schultz.

Læs også

Han tager et glas og hælder tre ingredienser i: Sådan slipper du af med bananfluer

– Vi får dem simpelthen hjem sammen med for eksempel nødder, mandler og mysli. Meget ofte i form af æg, og vi har ikke en chance for at opdage det, for vi kan ikke se dem. Når de har ligget i køkkenskuffen i et stykke tid, klækker æggene, og så kommer larverne ud og begynder at gnaske i den fødevare, de befinder sig i. Derfra spreder de sig til andre fødevarer, fortæller Claus Schultz til Søndagsavisen. 

Møl findes især i importerede krydderier, nødder og kerner, som vi får fra udlandet. 

Det bedste råd til at slippe af med de små tøjgnavende bæster er, at du smøger ærmerne op i køkkenet og tager dine forholdsregler. Du skal opbevare krydderier, nødder og kerner i tætte beholdere og tørre dine skuffer af med en hårdt opvredet klud jævnligt. 

 

Dagens Gossip