Cannabis dræber kræft, smertelindrer og hjælper med patienters appetit

Sundhedsmyndighederne i USA erkender nu, at cannabis både kan hjælpe med at slå kræftceller ihjel, smertelindre kemo-patienter og hjælpe dem med at få appetitten tilbage.

Rettelse: I den oprindelige artikel fremstod det, at hash ved rygning kan være virksomt i forbindelse med behandling og lindring af kræft. Det er retteligt cannabis og ikke rygning af hash, som ifølge sundhedsmyndighederne i USA i studier har vist gavnlige effekter. Vi beklager fejlen. Artiklen er nu rettet.

Undergrundmiljøer har længe påstået, at stoffer, der findes i cannabis, både kan lindre gener i forbindelse med kræftsygdom og behandle sygdommen.

Nu erkender den officielle amerikanske myndighed på området i USA, at det er tilfældet.

På regeringens hjemmeside om råd til kræftpatienter har man nu tilføjet en række studier, der viser, cannabis’ gavnlige effekter på kræft.

Det gælder både i forhold til at slå sygdommen med, men også lindre bivirkninger ved kemoterapi.

Et af studierne viser for eksempel, at CBD - Cannabidiol, et stof i Cannabis - gør kemoterapi mere effektivt og øger hastigheden, hvormed kræftceller bliver slået ihjel. Samtidig skader det ikke normale celler.

Læs også: Ny dansk forskning slår fast: Hash skader mænds sædkvalitet markant

Et andet studie viser, at cannabinoider muligvis er i stand til at standse væksten i tumorer ved at slå kræftceller ihjel og blokere udviklingen af blodårer, der løber til tumoren og holder den i live.

Flere forskningsprojekter på dyr har desuden vist, at stoffet delta-9-THC og andre cannabinoider stimulerer appetitten. Dermed kan cannabis hjælpe med at sikre, at kemopatienter ramt af svær kvalme kan tage næring til sig.

Endelig oplyser myndigheden, at studier tyder på, at cannabinoiderne har vist sig at være mere smertelindrende, når de bliver givet sammen med morfin til patienter med kroniske smerter, end når patienterne fik morfin alene.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip