Ida går i krig mod hånende mennesker: ‘Det hakker min sjæl i stykker, når du kalder mig fed’

Ida Rud har en blød mave, en fyldig figur og en rund bagdel, og alligvel vil hun ikke skamme sig, når hun går i kropsnært tøj.

Ida Rud er ikke åleslank, men det afholder hende ikke fra at gå i kropsnært tøj og føle sig attraktiv fra tid til anden.

Tidligere vejede hun mere, men hun har smidt nogle af kiloene. Der er dog stadig folk, som råber efter hende på gaden.

Og kommentarerne har deres effekt. De sårer, og derfor har hun valgt at skrive en klumme i Politiken om, hvordan det er at være modtageren af ondskabsfulde kommentarer om ens vægt.

- Jeg kan ikke tro, de har megen empati (dem der råber, red.) – så hvad ville det nytte at fortælle dem, hvor ked af det jeg bliver? At jeg går hjem og kigger mig i spejlet og tænker, at de har ret. At jeg er fed og ulækker. At jeg faktisk burde tage livet af mig selv, skriver hun og fortsætter:

- Det har ikke noget med mig at gøre. Det ved jeg. Men det er stadig mig, det går ud over. Min følsomme sjæl, der bliver hakket stykker af.

Hun forklarer, at det som oftest er drenge i grupper, som råber efter hende. Altid når hun er alene.

Læs også

Hvorfor overvægtige kvinder ikke bør gå med bikini

Få gange oplever hun også, at det er kvinder, som i modsætning til fyrene ikke råber, men hvisker bag hendes ryg om hendes påklædning.

Rud fortæller, at hun altid har været overvægtig, og at hun blev mobbet som barn. Hendes mor gjorde et godt stykke arbejde med at forklare, at dem, der sagde onde ting, gjorde det, fordi de selv havde det skidt.

Alligevel gør det ondt, når en fyr, som gør en tilnærmelse på gaden, hurtigt bliver rettet af af sine venner med kommentaren ‘nej, hun er for tyk til at kneppe!’

Ida Rud håber alle i København, hvor hun bor, vil tænke over, at man skal lade være med at tale dårligt om nogen, mens de kan høre det.

Efter hendes klumme er blevet delt på Facebook har den mødt stor opbakning, og de fleste er enige om, at Ida Rud er smuk både indeni og udenpå.

 

Dagens Gossip