Johanna fik opereret brysterne større - aldrig har hun fortrudt noget så meget

21/06/2017 14:00

Emil Ryttergaard

Sundhed
Johanna fik lavet silikonebryster efter at have født sit tredje barn. Men efter operationen gik det grueligt galt for den unge mor, der reagerede voldsomt på silikoneimplantaterne: 'Jeg følte, at jeg skulle dø'.

Mest læste i dag

Det var ikke et genkendeligt syn, der mødte svenske Johanna Krig, da hun kiggede sig i spejlet efter at have født sit tredje barn i efteråret 2014. 

- Maven er stribet og hænger, den er i vejen, når jeg træner, og jeg ser en lille smule gravid ud endnu. Der sidder fedt, som bare ikke går væk på grund af kejsersnit. Brysterne er ødelagte og alt for tunge for mine skuldre, skriver Johanna Krig i et opslag på Facebook

Derfor besluttede den unge mor at booke en tid hos en plastikkirurg, og hun følte sig tryg og sikker, da hun gik derfra. Nu kunne hun endelig få sin egen krop tilbage. 

I efteråret 2015 får hun første gang lavet silikonebryster, men arret ville ikke hæve, og på trods af salver og antibiotika begynder Johanna Krig at blive mere syg og forkølet, og får sværere ved at trække vejret.

Da implantatet begynder at vandre - altså forlade sin plads i 'brsytlommen' - beslutter hun at besøge kirurgen igen.

Johanna Krig efter den første operation. Foto: Johanna Krig/privat

I starten af 2016 lægger hun sig endnu engang på operationsbordet, men efter operationen begynder problemerne for alvor at melde sig på banen. 

I april måned sidste år begynder hun at døje med mavesmerter og oppustet mave, søvnproblemer, forhøjet hjerteslag og de mange sundhedsproblemer begynder at slide på psyken, hvor Johanna krig føler sig stresset og deprimeret.

Sådan så Johanna Krig ud, efter den brystforstørrende operation. Foto: Johanna Krig/privat

Efter at have besøgt et hav af læger, begyndte lidelserne at eskalere, og Johanna Krig vågnede og rystede om natten og blev angst. Samtidig låste hendes hofte, så hun ikke kunne gå ordentligt, men uanset hvor hun gik hen, mente lægerne, at hendes lidelser var psykiske. 

- Jeg følte, at jeg skulle dø, og troede at jeg havde både cancer og ALS, skriver den frustrerede mor i sit opslag, da hun ikke kunne få hjælp nogle steder. 

Til sidst tog hun den vigtigste beslutning af alle, og besluttede at fjerne sine brystimplantaterne igen, da hun havde læst at andre også havde oplevede lignende smerter.

Sådan ser Johanna Krig ud i dag - efter hun har fjernet de implantater, der gjorde hende alvorligt syg. Foto: Johanna Krig/privat

At fjerne implantaterne var den bedste beslutning, der allerede har lettet mange smerter. 

- Jeg er på ret kurs igen og jeg kan trække vejret meget bedre nu. Det var ikke sjovt at opgive dem, (brystimplantaterne, red.) men jeg havde ikke noget ordentligt liv med dem, så jeg ved at det kommer til at gå i orden, så jeg klarer mig uden, skriver hun i sit opslag. 

Derfor har Johanna Krig startet Facebookgruppen ‘Breast implant illness Sverige’ for kvinder, som oplever at blive syge af deres silikoneimplantater. 

Det var implantater, som disse, som Johanna Krig mistænker for, at gøre hende alvorligt syg. Foto: Shutterstock

- Tanken med gruppen har ikke været at få folk til at føle sig skyldsramte eller få folk til at holde op med at operere sig. Det handler kun om at belyse, at der findes en gruppe personer, som bliver alvorligt syge af brystimplantaterne, siger Johanna Krig til Dagens.dk.

Læs selv hele Johanna Krigs oplevelse med silikonebrysterne her: